i’mWatch, ett kommande Android-baserat armbandsur med 1.54-tumsskärm

Postat:
20:46 - 2011-06-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
69

i’mWatch, ett kommande Android-baserat armbandsur med 1.54-tumsskärmSenaste dagarna har det rått en smärre nyhetstorka på Android-fronten, och Swedroid-redaktionen har dessutom haft fullt upp med recensionen av HTC Sensation – vilken för övrigt bör vara redo i början av nästa vecka – samt en recension av Acer Iconia Tab vilken även den dyker upp inom kort. Ett italienskt företag har dock nyligen presenterat ett Android-baserat armbandsur som faktiskt verkar rätt intressant, om den nu håller vad den lovar. Klockan heter i’mWatch, har en pekskärm på 1.54-tum och påminner mycket om Sony Ericssons tillbehör LiveView.

Tydligen ska det finnas appar på klockan, och fler kommer gå att ladda hem från något som tillverkaren kallar för i’mstore. De nya apparna som installeras är tänkta att utöka klockans funktionalitet, och företaget har självutnämnt i’mWatch till världens första ”smartwatch”.

Manicken kan visa både digitala och analoga klockor, och man kommer kunna ta emot eller neka inkommande samtal med i’mWatch medan ens telefon ligger tyst kvar i fickan. Det går även att ringa med klockan, när den är ansluten via Bluetooth till ens mobil naturligtvis, genom en inbyggd adressbok, och i’mWatch har egen högtalare vilken fungerar som handsfree.

Många typer av notifikationer sägs gå att få upp direkt i klockan, som exempelvis förhandsgranskningar av SMS och mejl, information om kommande möten, samt väderprognoser och statusuppdateringar från sociala nätverk som Facebook, Twitter och Foursquare. Den Android-baserade lilla rackaren har dessutom en egen bildvisare, med zoomningsalternativ.

Klockan väger 70 gram, har 4GB internt lagringsminne, 64MB RAM och en IMX233-processor med okänd klockfrekvens. Skärmen är som sagt 1.54” stor, med upplösningen 240×240 pixlar vilket innebär 220 PPI (”pixels per inch”). Batteriet ligger på 600mAh, och klockan kommer gå att ladda via ens dators USB-port. Tillbehöret har även utrustats med 3.5mm-ingång för hörlurar, mikrofon, högtalare och företaget påstår kaxigt nog att det stödjer alla ljud- och videoformat.

Enheten har inte släppts än, men går att förhandsbeställa redan nu för 249 euro via företagets hemsida. Vad tror ni – kan en färggrann, funktionsfylld och Android-baserad klocka vara något att hänga i julgranen, eller är den för dyr för att bli en succé? Kommentarsfältet är i vanlig ordning fritt.

Tipstack till Evil_E!

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:

Sony Ericsson Xperia Play

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: