Infinity och 300 – nya tillskott i Asus Transformer Pad-serie [MWC 2012]

Postat:
20:51 - 2012-02-27
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
22

Under dagens presskonferens som Asus höll i var inte PadFone den enda enheten som fick sig en presentation. Man passade nämligen på att visa upp två nya enheter i deras Transformer Pad-serie. Ja, någon kanske tänkte till där och märkte något nytt under den förra meningen. Borta är Eee Pad Transformer, nu är det Transformer Pad som gäller i fortsättningen enligt Asus. Som tillskott utannonserade man idag som sagt två nya enheter, Infinity och 300. På många sätt är båda enheterna lika, och båda innehar dessutom en färdighet vi vet att ni har längtat efter – trådlös uppkoppling via det mobila nätet, här i form av 4G.

Den mest omskrivna enheten av de två är Infinity, som uppdaterar deras nuvarande uppsättning ett steg ytterligare. Kvar sedan tidigare har vi en 8-megapixelkamera på baksidan, och ett par interna komponenter som RAM-minne och Wi-Fi är desamma. Skärmen har pressats upp en bra bit gällande upplösning, som nu ligger på 1920×1200. Även den här skärmen använder sig av Super IPS, precis som Prime. Lagringsutrymmet är till skillnad från Prime även minskat till 16GB om man är ute efter en lite billigare modell, men det kommer även att finnas 32- och 64GB-versioner av Infinity. Även Bluetooth-uppkopplingen har uppdaterats, som nu ligger på version 4.0 i och med Infinity.

Infinity kommer dessutom i två versioner: Wi-Fi och LTE. Den första har samma fyrkärniga Tegra 3-SoC som Transformer Prime, och till skillnad från den nyttjar LTE-versionen istället ett Snapdragon S4-chip från Qualcomm med två kärnor klockat till 1,5GHz. Batteritiden uppges vara 10 timmar, och tangentbordsdockan adderar ytterligare 6 timmar på det.

Transformer Pad 300 delar inte samma upplösning som sitt syskon Infinity, utan står kvar på samma 1280×800 pixlar som Asus övriga tablets. Tegra 3 är kvar som den drivande kraften i enheten, trots att 300 ska rikta sig emot den yngre publiken, vilket vi förmodar innebär ett lite lägre pris. Någon enorm skillnad förväntar vi oss dock inte att döma av enhetens övriga specifikationer.

Till skillnad från Infinity har Transformer Pad 300 LTE-uppkoppling trots Tegra 3-chippet inuti, och blir enligt Asus världens första fyrkärniga LTE-tablet. Enheten kommer endast med 16GB lagringsutrymme, och dessutom är Bluetooth-versionen 3.0. Färgvalet skiljer sig också gentemot tidigare enheter, där utbudet nu består av färgerna vit, blå och röd.

Huruvida enheterna med LTE hittar hit saknar vi information om i dagsläget, men eftersom LTE-enheter äntligen har börjat dyka upp i Sverige är chanserna högre än tidigare. Det ska bli intressant att se hur man separerar enheterna från varandra marknadsmässigt med tanke på deras väldigt snarlika specifikationer, och vi hoppas givetvis att de hittar hit i år.

Vad säger ni läsare – är Infinity och 300 enheterna ni har drömt om? Berätta!

Lägsta pris på ASUS Transformer Prime 32GB Wi-Fi på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 16GB på Prisjakt just nu: