Ingen Magic med kontantkort via Tre? [Rykte]

Postat:
16:25 - 2009-05-27
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
7

Ingen Magic med 3kontant? En läsare uppmärksammade oss just på att Tre plötsligt backar och tar bort erbjudandet om en Magic för 5495 kr utan abonnemang (med kontantkort). De bryter också avtalet med alla kunder som redan har hunnit göra sin beställning. Detta är, om det stämmer, riktigt illa och man kan inte annat än att känna en viss oro inför framtiden. Operatörerna även här går allt mer åt den amerikanska modellen (iPhone-modellen) med exklusiva avtal mellan operatörer och tillverkare och långa kontrakt mellan operatörer och slutkunder. Allt för att, om uttrycket ursäktas, pungslå kunderna på så mycket pengar som möjligt.

Återigen är kunden den store förloraren när företagen vill tjäna pengar.

För min del stärker detta bara min tidigare åsikt; att privatimporter (läs mer om detta i bernards importguide) är framtiden för oss som inte vill rätta in oss i teleoperatörernas led.

Man kan ju även spekulera hej vilt kring det faktum att anledningen till att Tre inte längre säljer telefonen med kontantkort/utan bindningstid är att man fått in en begränsad mängd telefoner och vill binda upp så många kunder som möjligt medan man har kvar (den kortvariga?) ensamrätten. Vad tror ni?

Tack till Henke för tipset.