Instagram för Android ute – här är våra första intryck

Postat:
19:07 - 2012-04-03
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
3

Nu hände det. Vi tittade ut, utan att skymta några rosa elefanter eller pysslingar som gräver guld. Instagram, som mycket väl kan vara den mest efterlängtade applikationen för Android, har äntligen nått Google Play, och således Android. För er som inte vet vad Instagram är kan man kort förklara det som en fotoapplikation med förbestämda filter (som i folkmun även kallas för hipsterfilter), som laddas upp till diverse sociala nätverk samt Instagrams egna nätverk.

Instagram har sedan länge varit en av de applikationer som efterfrågats mest av alla användare, och har med sin frånvaro även låtit andra aktörer dominera marknaden för filterbaserade fotoapplikationer. Nu kan tiden med PicPlz, MyTubo och även Vignette vara över, och vi har låtit testköra Instagram för Android under en kort stund för att dela med oss av våra första intryck.

Upplägget är simpelt – skapa en användare med ett smeknamn, e-postadress och lösenord, välj en bild till användaren och kör. Den sociala aspekten baseras sedan på en välkänd modell – följ andra, bli följd. Kamerafunktionen kommer man åt genom ett tryck från huvudskärmen som startar kameran och låter användaren ta en bild. Efter ett val av totalt 17 olika filter kan man sedan ladda upp bilden. Instagram-nätverket är obligatoriskt, och Twitter/Facebook finns som valbara alternativ vid sidan om.

Applikationen är otroligt responsiv på vår SII:a och är framför allt väldigt väl designad. Dock saknar vi något från iOS-versionen – tilt-shift-effekten, som är min personliga favorit på iOS-applikationen. Till den hör ett par andra effekter (som ligger under ikonen i form av en vattendroppe på iOS-versionen ovan), och just tilt-shift demonstreras i iOS-bilden till höger. Denna funktion är en av sakerna som har gjort Instagram till vad det är idag, och dess frånvaro är ett klart minus som vi hoppas förändras inom kort – speciellt med tanke på all hype som har byggts upp.

Utöver den missen är Instagram något vi givetvis rekommenderar för alla som vill krydda till sina bilder lite extra. Applikationen är kostnadsfri, har ett stort community, och är ni aktiva användare av Facebook och Twitter har ni ännu mer att hämta.

Ni som har testat Instagram, hur skulle ni säga att applikationen står sig emot alla tidigare alternativ?

Vill ni så är ni mer än välkomna att följa mig (bjoerkman) på Instagram, och jag hoppas att vi ses där ute bland alla mat- och lattebilder.

Tack till alla som tipsade!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation XE på Prisjakt just nu: