Instant Heart Rate mäter din puls med hjälp av mobilens kamera [Apptips]

Postat:
15:28 - 2011-07-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Instant Heart Rate

Instant Heart Rate är en applikation som många säkert redan känner till, men som ändå kan vara värd att tipsa om då den sticker ut från mängden. Programmet gör nämligen något så ovanligt som att mäta din nuvarande puls med hjälp av mobilens kamera.

Vissa appar får en att undra exakt vad som försiggår i bakgrunden och har en viss wow-faktor första gången man använder dem. Musikidentifierarna Shazam och SoundHound och Google Goggles igenkännande av konst är kanske klassiska exempel på detta, men hur lyckas egentligen Instant Heart Rate mäta pulsen genom kameran?

Genom att mjukt lägga en fingertopp på kameralinsen i cirka 10 sekunder ger programmet en förvånansvärt exakt uppgift om ens nuvarande puls. Appens trick är att mäta färgförändringarna i huden.

Efter varje hjärtslag blir blodet mer syrerikt och det får huden att ändra färg, även om det knappt är märkbart. Instant Heart Rate mäter dessa förändringar och räknar på så vis ut pulsen. Den här typen av program har de flesta säkert inte någon större praktisk användning av, men det kan ändå vara kul att testa.

Är det några som redan provat Instant Heart Rate och hur pass exakt tycker ni i så fall appen är?

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Evo 3D på Prisjakt just nu: