Intel: dubbelkärniga Medfield-chip med stöd för LTE är på gång

Postat:
16:35 - 2012-09-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
12

Amerikanska Intel har sällat sig till Qualcomm, Nvidia, Texas Instruments och Samsung och gett sig in i mobilchipsmarknaden. Hittills sitter det Intel-chip i bland andra Orange San Diego, Motorola RAZR i och Lenovo LePhone K800. Motorolas mobil har exempelvis en enkelkärnig och Medfield-baserad Atom-processor med 2GHz klockfrekvens och 32nm tillverkningsteknik.

Konkurrenterna har emellertid chip med både två och fyra kärnor och dessa SOC har även i vissa fall stöd för LTE. Inte för att vi hade några tvivel, men nu har Intel bekräftat att de har dubbelkärniga chip med LTE-stöd på gång vilka vi kommer få se mot slutet av året eller i början av nästa. 

Intel använder sig av något som kallas hyper-threading för förbättrad multitasking. Enligt Intel tillåter tekniken deras enkelkärniga chip att i vissa fall prestera bättre än flerkärniga motsvarigheter och de ska även använda hyper-threading i sina dual-core-chip. Swedroid kommer naturligtvis grundligt undersöka Intel-chipens prestanda vid första tillfälle.

Genom AC