Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Intervju med Peter Svensson inför Android Hackathon

Postat:
16:16 - 2009-11-24
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Peter SvenssonPå  lördag (28/11) håller GTUG Stockholm ett Android Hackathon och vi har därför passat på att ställa några frågor till Peter Svensson som driver GTUG Stockholm och ligger bakom tävlingen.

Vad är GTUG?
Google Technology User Group är en oberoende intresseorganisation som stöds av Google för utvecklare och andra intresserade som är intresserade av Googles teknologier, till exempel Google Apps, Android, App Engine, Google Wave och AdWords och allt annat som finns under Google Code-paraplyet.

Varför arrangerar ni Android Hackathon?
Under ett GTUG-möte lät jag folk rösta på vad de ville att vi skulle hålla för typ av hackathon – och de allra flesta röstade på Android. Ett hackathon koncentrerar folk väldigt mycket, samtidigt som det är roligt att programmera och träffa andra, så det brukar bli kul.

När och var är det?
GTUG Stockholm får låna lokaler av bwin Games vid Klarabergsviadukten i Stockholm hela lördagen den 28 november. De är framåt som företag som arbetar för att hänga med i den senaste tekniken. De tycker helt enkelt om programmerare och letar ofta efter bra utvecklare, så det ligger i deras intresse att se till att events som det här kan genomföras.

Vad går det ut på?
Under en heldag är det full programmering i lag från 09.00 till 20.00. Varje team består av mellan en och fem personer och tävlingen handlar om vilka som lyckas göra den ballaste applikationen till Android på en dag. Det är alltså frågan om enkla saker, men så häftigt som möjligt. Man får förarbeta lite, men man får inte fuska och är det uppenbart att man inte skulle ha hunnit göra allt på en dag så blir man diskad.

Det är alltså ganska öppna regler och alla som är närvarande vid tävlingen får rösta på vilka de tycker ska vinna. Under tiden har vi seminarier med bland andra Dirk Grothen från holländska företaget Layar och Johan Burell, 3D- och mobilprogrammeringsexpert som kommer att visa ett spel-API och hur man kan göra egna spel till Android. Jag kommer själv att prata på temat ”enklare tjänster för Android” för folk som kanske inte har programmerat förut men ändå vill vara med och leka lite.

För mer info och registrering, se här

Mest kommenterat

 1. Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?
 2. Asus Zenfone 8 är IP68-klassad
 3. OnePlus-telefoner kommer få temabutik
 4. Google råkar avslöja trådlösa hörlurarna Pixel Buds A
 5. Andra generationens Nest Hub börjar säljas i Sverige
 6. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor

Mest läst

 1. Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?
 2. Strömningstjänsten Paramount+ nu allmänt tillgänglig
 3. Google kommer aktivera tvåstegsverifiering som standard
 4. EU anser att Apple bryter mot konkurrenslagstiftningen
 5. Google och Samsung skickar ut maj-uppdateringen
 6. Andra generationens Nest Hub börjar säljas i Sverige

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om