Intryck av Sonys intelligenta armbandsur SmartWatch 2

Postat:
12:34 - 2013-11-05
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Sonys nya smartklocka SmartWatch 2 anlände för en vecka sedan. Den testas för fullt och vi tar tid på oss för att bland annat kunna få en ordentlig bild av batteritiden. Vi kan dock redan nu konstatera att SmartWatch 2 är en betydligt bättre produkt än föregångaren, på alla punkter. Skärmens innehåll går att se utomhus ljusa dagar, gränssnittet är mycket snabbare och mer lättnavigerat och tack vare ett slags standby-läge visas urtavlan hela tiden.
Genom ett tryck på strömknappen (samma design som för Xperia-telefonerna) längs klockans högra sida tänds skärmen till dess fulla ljusstyrka under ett par sekunder, så att det snabbt går att kolla vad klockan är i händelse att standby-belysningen är för låg.

sony-xperia-z-ultra-smartwatch-2-bilder-22

Under skärmen sitter tre kapacitiva knappar: tillbaka, hem, samt en knapp för att visa eventuella menyer i gränssnittet. En annan fördel med SmartWatch 2 gentemot föregångaren är designen. Klockan är i våra ögon mer elegant än Sonys tidigare satsningar. Det går att få SmartWatch 2 att efterlikna en vanlig klocka genom att sätta dit ett armband med 24mm-standard.

Enhetens skärm är 1,6 tum stor och har 220 x 176 pixlar. SmartWatch 2 har klarat sig en hel vecka på första laddningen, med ett tiotal procent kvar. Förvisso har klockan ibland stängts av på natten och den har ofta varit passiv i standby-läge, men det bådar ändå gott för uthålligheten. Enligt Sony ska klockan gå att använda i 5-6 dagar vid sparsamt användande och i 3-4 dagar vid normalanvändning. Även om enheten är bättre än föregångaren är det fortfarande inte en produkt för alla och vi saknar en del av de funktioner som förmodligen krävs för att smartklockor ska bli mainstream. I skrivande stund kostar enheten cirka 1600 kronor. Vi återkommer framöver med ett komplett test av SmartWatch 2.

Mest kommenterat

 1. Varför slutade du med ROM:ar?
 2. 5T var höjden för OnePlus [Opinion]
 3. Här är Xiaomi 12S Ultra med imponerande ny kamera
 4. Aktivitetsklockan Xiaomi Band 7 Pro har större och mer högupplöst skärm
 5. Googles lösenordshanterare börjar erbjuda bättre hantering
 6. Amerikaner blir överösta av spam-samtal

Mest läst

 1. Här är Xiaomi 12S Ultra med imponerande ny kamera
 2. Samsung lanserar Xcover 6 Pro – en stryktålig mobil med 120Hz och löstagbart batteri
 3. Webbutik listar euro-priser för Nothing Phone 1
 4. 5T var höjden för OnePlus
 5. Xiaomi 12S Ultra har enorm kamerasensor
 6. Varför slutade du med ROM:ar?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är främsta anledningen till att du slutade med ROM:ar [välj upp till två]?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om