Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Intryck av Sonys intelligenta armbandsur SmartWatch 2

Postat:
12:34 - 2013-11-05
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Sonys nya smartklocka SmartWatch 2 anlände för en vecka sedan. Den testas för fullt och vi tar tid på oss för att bland annat kunna få en ordentlig bild av batteritiden. Vi kan dock redan nu konstatera att SmartWatch 2 är en betydligt bättre produkt än föregångaren, på alla punkter. Skärmens innehåll går att se utomhus ljusa dagar, gränssnittet är mycket snabbare och mer lättnavigerat och tack vare ett slags standby-läge visas urtavlan hela tiden.
Genom ett tryck på strömknappen (samma design som för Xperia-telefonerna) längs klockans högra sida tänds skärmen till dess fulla ljusstyrka under ett par sekunder, så att det snabbt går att kolla vad klockan är i händelse att standby-belysningen är för låg.

sony-xperia-z-ultra-smartwatch-2-bilder-22

Under skärmen sitter tre kapacitiva knappar: tillbaka, hem, samt en knapp för att visa eventuella menyer i gränssnittet. En annan fördel med SmartWatch 2 gentemot föregångaren är designen. Klockan är i våra ögon mer elegant än Sonys tidigare satsningar. Det går att få SmartWatch 2 att efterlikna en vanlig klocka genom att sätta dit ett armband med 24mm-standard.

Enhetens skärm är 1,6 tum stor och har 220 x 176 pixlar. SmartWatch 2 har klarat sig en hel vecka på första laddningen, med ett tiotal procent kvar. Förvisso har klockan ibland stängts av på natten och den har ofta varit passiv i standby-läge, men det bådar ändå gott för uthålligheten. Enligt Sony ska klockan gå att använda i 5-6 dagar vid sparsamt användande och i 3-4 dagar vid normalanvändning. Även om enheten är bättre än föregångaren är det fortfarande inte en produkt för alla och vi saknar en del av de funktioner som förmodligen krävs för att smartklockor ska bli mainstream. I skrivande stund kostar enheten cirka 1600 kronor. Vi återkommer framöver med ett komplett test av SmartWatch 2.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 5. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord
 6. Apple har presenterat tredje generationens AirPods

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 6. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta laddar du i regel mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om