Jawbone presenterar träningsarmbanden Up3 och Up Move

Postat:
12:07 - 2014-11-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
1

Jawbone har utökat sitt sortiment med två nya träningsarmband kallade Up3 och Up Move. Förstnämnda enheten är det mest avancerade träningsarmbandet Jawbone släppt hittills. Konstruktionen har ingen skärm utan är ett mellanting mellan accessoar och träningsredskap.

Trots fler funktioner och sensorer sägs Up3 vara lättare och mer bekväm än tidigare modeller i Up-serien. Utöver accelerometer har Up3 sensorer som läser av temperaturer och bärarens hud. Genom ”bioimpedance” kan armbandet mäta din puls och vätskenivå. Enheten sägs inte bara kunna känna av att du rör dig utan även veta vilken aktivitet det rör sig om, som exempelvis tennis.

jawbone-up3-cropped

Informationen Up3 registrerar om dig används till att ge en bild av din hälsa, träning och sömn. Tillhörande appen kan påminna dig om att dricka, berätta huruvida du sover bättre eller sämre efter vissa aktiviteter och uppmana dig att gå och lägga dig tidigare. Up3 är vattentät ner till 10 meters djup.

jawbone-up-move

Up Move är en mer grundläggande träningskartläggare. Det är en rund liten puck som antingen kan sättas i ett tillhörande armband och bäras på handleden eller exempelvis fästas på klädesplagg. Enheten mäter dina aktiviteter och kan även registrera din sömnkvalitet.

Up3 kostar 180 dollar medan Up Move går på 50 dollar. Flera av Jawbones tidigare modeller säljs i Sverige och det är mycket möjligt att nya enheterna hittar fram till Norden.

jawbone-tabell