Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

John Carmack: Oculus Rift kommer förmodligen köra Android

Postat:
13:56 - 2013-10-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Virtuell verklighet är på väg att explodera och kan mycket väl förändra hur vi spelar dataspel. Det mest kända exemplet är sannolikt kommande Oculus Rift, men företag som Avegant har även skapat prototyper. Sony sägs dessutom vara i färd att utveckla virtuell verklighet för Playstation 4. Utöver att låta oss ta del av datorgenererade världar på ett helt annat vis än tidigare öppnar virtuell verklighet upp nya möjligheter.
I Alone placeras exempelvis spelaren framför en TV i ett virtuellt vardagsrum. Spelaren sitter alltså med en handkontroll och spelar TV-spel inuti själva spelet. Utvecklarna kan på så vis väva samman spelet på den virtuella TV-apparaten med vad som händer i huset. Framtida skräckfilmer skulle kunna ha ett liknande koncept. Du sitter och tittar på filmen på en TV i ett virtuell vardagsrum. När det blir läskigt i filmen blir du även skrämd genom att saker händer i det digitala rummet.

john-carmack-id-oculus-headgear

I augusti berättade Oculus grundare Palmer Luckey att de arbetar på att göra Oculus Rift kompatibelt med Android. Nu säger John Carmack, som är teknikchef hos Oculus, att konsumentversionen av enheten en dag sannolikt kommer köra Android. I nuläget behöver Oculus Rift kopplas till en PC, men ifall enheten baseras på Android skulle den även kunna fungera som helt fristående underhållningsmaskin.

”The way I believe it’s going to play out is you will eventually have a head-mounted display that probably runs Android, as a standalone system, that has a system-on-a-chip that’s basically like what you have in mobile phones. It does make a big difference not having a wire dragging off your shoulder. It’s significant.”

Den nästintill mytomspunne grafikprogrammeraren Carmack menar att Oculus kan få ett SoC (system-on-chip) av typen som sitter i mobiler. En annan punkt på agendan är stöd för 4K, vilket skulle göra Oculus-upplevelsen bra mycket skarpare och mer realistisk. Hela intervjun med Carmack går att se i videon nedan.

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 6. Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om