KitKat går nu att installera manuellt för Nexus-enheterna

Google släpper firmwarefilerna

Postat:
23:01 - 2013-11-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
79

Igår började Google uppdatera Wi-Fi-modellerna av Nexus 7, Nexus 7 2013 och Nexus 10 till Android 4.4. Sökjätten meddelade att även Nexus 4 snart kommer uppdateras. Telefonen har fortfarande inte fått en OTA-uppdatering i Sverige, men alldeles nyss la Google upp firmwarefilerna för KitKat på sin sida med fabriksavbilder.

Det innebär att användare som kan tänka sig att låsa upp bootloadern (går att låsa igen) och bli av med all information på enheten kan installera KitKat redan ikväll. Enklast och säkrast är förstås att vänta på att uppdateringen ska komma trådlöst. De som vill prova att lägga in Android 4.4 manuellt på sin Nexus (nyare än Galaxy Nexus) kan dock följa vår guide från i somras på egen risk.

Väldigt kort uttryckt laddar du först hem rätt firmwarepaket från Googles sida med fabriksavbilder. Därefter aktiverar du USB-felsökning på din enhet, ansluter den till dator och låser med hjälp av fastboot.exe upp bootloadern med kommandopromptskommandot fastboot oem unlock. Avslutningsvis kör du igång flash-all.bat som följde med uppdateringspaketet från Google för att installera KitKat. Är du osäker är det som sagt bäst att vänta på OTA-uppdateringen.

En fråga till er som redan lagt in Android 4.4: Vad tycker ni om KitKat och lever senaste versionen av plattformen upp till förväntningarna?