Klarna inför stöd för Google Pay

Postat:
17:46 - 2019-03-12
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
117

Betaltjänstföretaget Klarna har utökat med stöd för Googles betaltjänst GPay. Det har därmed blivit möjligt att lägga till Klarnas betalkort – Klarnakortet – i Google Pay vilket i sin tur gör det möjligt att betala kontaktlöst med hjälp av telefonen.

Google Pay är det enkla, säkra och privata sättet att betala i butik. Betala snabbt med de enheter som du bär med dig varje dag. Dina kortuppgifter skyddas eftersom de inte lagras på enheten eller delas när du betalar. Det har aldrig varit enklare, säkrare eller mer privat att betala. Du skaffar Klarnakortet och aktiverar Google Pay direkt i Klarna-appen. Det spelar inte heller någon roll vilken bank du kopplat till kortet. Klarnakortet med Google Pay fungerar hos alla banker.

Klarna

Till banker som för närvarande har stöd för Google Pay hör Nordea, Länsförsäkringar samt Danske Bank. En komplett förteckning över vilka banker och tjänster som stöds finns att tillgå via Google. Swedbank kommer enligt bankens hemsida att införa stöd för Google Pay under årets gång, medan varken SEB eller Handelsbanken meddelat om eller när stöd för tjänsten kan komma att introduceras.

För den som inte är kund i någon av bankerna som erbjuder GPay-stöd har det hittills endast varit möjligt utnyttja GPay genom att använda ett Revolut Premium-kort, vilket har en månadskostnad. Klarnas betalkort är emellertid avgiftsfritt vilket sänker tröskeln för de som önskar dra nytta av GPay utan att byta bank.

[Forumtrådar: Google Pay, Klarna-kortet]