Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Klassiska Android-videos, mycket har hänt på fyra år [Nostalgi]

Postat:
02:20 - 2012-02-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

En gammal androidprototyp med en tidig version av plattformen

De som tidigt fascinerades av Android blir säkert en smula nostalgiska av dessa klassiska androidvideos från Google. Videorna presenterar Android och är intressanta för de visar hur mycket plattformen vuxit och förändrats. På den tiden för cirka fyra år sedan såg naturligtvis läget helt annorlunda ut än idag för Googles Linux-baserade operativsystem.

Android var en okänd uppstickare och vetgiriga entusiaster fick försöka snappa upp nyheter bäst de kunde från det fåtal amerikanska bloggar som börjat skriva om plattformen. Många av de som lockades av Android kände säkert på sig att något stort var på gång och idag vet vi alla vilken framgång plattformen blev.

Den första av de klassiska androidvideorna är kanske den mest intressanta, då den visar mycket tidiga versioner av systemet och även ett par prototypenheter. Videon inleds med en presentation av Sergey Brin, en av Googles två grundare.

Sedan får vi se en prototypmobil med samma formfaktor som en BlackBerry och ett gränssnitt som inte alls liknar det Android vi är vana vid idag. Vi får även bland annat kika på en tidig version av Maps, notifikationer, webbläsaren på en pekskärmsmobil och inte minst id Softwares spel Quake.

I den andra videon introduceras ”Android Open Source Project” och filosofin bakom plattformen. Sedan den första skarpa releasen av Android den 23:e september 2008 har operativsystemet vuxit och utvecklats med varje ny stor version – sju stycken hittills.

Vi är nyfikna på vilken av dessa versioner ni tycker innebar den viktigaste och största förändringen för plattformen. Därför ställer Swedroid som en avslutning på denna lilla nostalgitripp frågan: Vilken enskild androidversion innebar det viktigaste enskilda klivet framåt?

Uppdatering: Omröstningen stötte tyvärr på tekniska problem och har därför tagits bort. Vi beklagar detta. Det går naturligtvis utmärkt att svara på frågan ändå genom att lämna en kommentar.

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Använder du ROM eller rootåtkomst?
 3. Startmenyn i Windows 10 kommer få ny design [Off topic]
 4. Honors senaste telefon har 7-tumsskärm
 5. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 6. Fler kan nu överföra bibliotek från Play Music till YouTube Music

Mest läst

 1. Överväger du att byta till Iphone efter IOS 14?
 2. Google Photos får stor uppdatering, ny design och ny ikon
 3. Samsung tycks ha råkat publicera bilder på Galaxy Note 20
 4. Google introducerar verifierade samtal i USA
 5. Tips: Ersätt Play Store-ikonen med ”Mina appar”
 6. Spotify lanserar Duo – abonnemang för sambos

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du ROM eller rootåtkomst?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey