Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Klassiska Android-videos, mycket har hänt på fyra år [Nostalgi]

Postat:
02:20 - 2012-02-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

En gammal androidprototyp med en tidig version av plattformen

De som tidigt fascinerades av Android blir säkert en smula nostalgiska av dessa klassiska androidvideos från Google. Videorna presenterar Android och är intressanta för de visar hur mycket plattformen vuxit och förändrats. På den tiden för cirka fyra år sedan såg naturligtvis läget helt annorlunda ut än idag för Googles Linux-baserade operativsystem.

Android var en okänd uppstickare och vetgiriga entusiaster fick försöka snappa upp nyheter bäst de kunde från det fåtal amerikanska bloggar som börjat skriva om plattformen. Många av de som lockades av Android kände säkert på sig att något stort var på gång och idag vet vi alla vilken framgång plattformen blev.

Den första av de klassiska androidvideorna är kanske den mest intressanta, då den visar mycket tidiga versioner av systemet och även ett par prototypenheter. Videon inleds med en presentation av Sergey Brin, en av Googles två grundare.

Sedan får vi se en prototypmobil med samma formfaktor som en BlackBerry och ett gränssnitt som inte alls liknar det Android vi är vana vid idag. Vi får även bland annat kika på en tidig version av Maps, notifikationer, webbläsaren på en pekskärmsmobil och inte minst id Softwares spel Quake.

I den andra videon introduceras ”Android Open Source Project” och filosofin bakom plattformen. Sedan den första skarpa releasen av Android den 23:e september 2008 har operativsystemet vuxit och utvecklats med varje ny stor version – sju stycken hittills.

Vi är nyfikna på vilken av dessa versioner ni tycker innebar den viktigaste och största förändringen för plattformen. Därför ställer Swedroid som en avslutning på denna lilla nostalgitripp frågan: Vilken enskild androidversion innebar det viktigaste enskilda klivet framåt?

Uppdatering: Omröstningen stötte tyvärr på tekniska problem och har därför tagits bort. Vi beklagar detta. Det går naturligtvis utmärkt att svara på frågan ändå genom att lämna en kommentar.

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilka teknikkanaler på YouTube rekommenderar du?
 2. Sony planerar lansera en ny Xperia Compact?
 3. C More lanserar stöd för Android TV [Uppdaterad]
 4. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige [Notis]
 5. Rapport: Operatörers implementering av RCS har säkerhetsbrister
 6. Comviq dubblar surfen för alla Com Hem-kunder

Mest läst

 1. Samsung börjar skicka ut skarpa Android 10 för Galaxy S10-serien
 2. Black Friday har startat – vi listar några av de bästa tipsen
 3. Skarpa Lawnchair v2 släpps i Play Store
 4. Google listar årets bästa appar
 5. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige
 6. Sony planerar lansera en ny Xperia Compact?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

I vilken ficka lägger du främst telefonen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey