Knuffa Androider nedför stup med Stair Dismount [Speltips]

Postat:
13:01 - 2011-06-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
20

Knuffa Androider nedför stup med Stair Dismount [Speltips]

Mobilspel kan ha i stort sett vilka premisser som helst och vissa titlar är mer originella än andra. Stair Dismount är förmodligen ett av dessa spel, då jakten på poäng går ut på att knuffa en trasdocka nedför diverse trappor och höga höjder – ju mer den krockdockeliknande krabaten slår sig och ju fler ben den bryter, desto högre poäng får man.

Detta kanske ter sig som ett ovanligt brutalt upplägg, men Stair Dismount är gjort med glimten i ögat och det hela känns tämligen oskyldigt. När man startar spelet får man först välja vilken figur som ska utsättas för den omilda behandlingen. Mr. Dismount som kallas för ”Our Indestructible Hero” är första valet, men man kan välja att exempelvis knuffa en grön Android istället för en krockdocka. Det går även att låsa upp ännu fler figurer genom att betala för dem direkt inifrån spelet.

När man valt figur och eventuellt anpassat dess ansikte är det dags att välja bana. Av de 20 olika nivåerna är 17 tillgängliga från början, medan tre kan låsas upp genom Googles ”in-app billing”. Vissa har uttryckt en oro för att appar och spel köpta på detta vis inte kommer vara tillgängliga på alla ens olika enheter, men att betala inifrån appar ska fungera på samma sätt som att betala i Market. Således kommer material köpt direkt inifrån appar vara kopplat till ens Google-konto precis som vanligt.

Inne i själva nivån får man se krockdockan stå på toppen av en höjd med ett blinkande sikte i ryggen. Det går att panorera genom att dra över skärmen och man kan även använda sig utav pinch-to-zoom för att zooma in och ut. Genom att ta tag i siktet kan man ändra var knuffen kommer placeras och även knuffens riktning. En liten mätare pendlar fram och tillbaka längst ner på skärmen och när man trycker på knappen skickas knuffen iväg med den styrka som mätaren just då anger. Sedan far dockan iväg – desto mer den slår sig på vägen nedför stupet, desto högre poäng får man.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=lSVaWn_L6V8

Överlag är Stair Dismount en tjusig och proffsig titel – både i menyer och i själva spelmomentet. Även om grafiken som erbjuds knappast ligger i framkant för mobilspel är den mer än godkänd. Spelet kan bli en smula tradigt efter ett tag, men Stair Dismount är ändå en rätt annorlunda och underhållande titel. Spelet går att ladda hem gratis i Market och kräver Android 2.2 eller senare.

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: