Kommande appen ParkOnOff vill hjälpa dig undvika parkeringsböter

Postat:
10:48 - 2012-11-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
63

ParkOnOff är namnet på en kommande applikation vars syfte är att hjälpa användare undvika parkeringsböter. Lösningen lanseras vid årsskiftet och tanken är att man bara ska behöva betala för precis den tid man stått parkerad och som en bonus slippa böter på grund av förseningar.

Så här går det till: föraren anger bilens registreringsnummer och sitt kontokortsnummer. Därefter kan en parkering inledas genom en enkel knapptryckning på telefonen och när man återvänt till bilen kan man avsluta parkeringen på samma vis, varefter kontot belastas.

Enligt pressreleasen betalar 85 % av alla bilförare redan parkering med kontokort och det är främst dessa människor appen riktar sig till. För att lösningen ska bli användbar i praktiken krävs naturligtvis att tillräckligt många parkeringsplatser tecknar avtal med ParkOnOff och vi vet i nuläget inte hur stor mängd samarbetspartners företaget har.

Utöver androidappen kommer det även släppas en klient för iOS och efterhand även för Windows Phone 8. Är det här en typ av lösning ni skulle kunna tänka er att använda?