Kommer Google presentera sin musikbutik den 16:e november?

Postat:
11:38 - 2011-11-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

Google har skickat ut en inbjudan till ett evenemang i Los Angeles den 16:e november (onsdag). Rubriken för inbjudan lyder ”These go to eleven”. Som många säkert märker är detta en referens till kultklassikern och en av världens roligaste mockumentärer This is Spinal Tap som handlar om ett fiktivt brittiskt rockband.

Anspelningen antyder att Google till sist kommer presentera sin musikbutik som varit på gång under en längre tid. Sökjätten har haft svårt att få till avtal med skivbolag och rättighetsinnehavare men sägs att nu i höst till sist ha nått överenskommelser som möjliggör musik i Market.

Det har även dykt upp en samling skärmdumpar som visar artister och låtar i Googles applikationsmarknad. Bilderna avslöjar bland annat att Market kommer ge rekommendationer baserade på tidigare sökningar och nedladdningar. Dessutom kommer Market erbjuda en gratis låt varje dag (”Free Song of the Day”). Det är tveksamt att musiken kommer vara tillgänglig för oss i Sverige då det förmodligen kommer dröja innan tjänsten får en vidsträckt lansering.

På onsdag får vi reda på om Google faktiskt kommer presentera sin musikbutik eller om det rör sig om ett annat tillkännagivande. Evenemanget kan följas live på youtube.com/android klockan 14:00 PST vilket bör bli 23:00 svensk tid.

Genom Android Police och TechnoDroidVe

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc s på Prisjakt just nu: