Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Kommer Motorola Moto G skaka om i budgetsegmentet?

Postat:
12:09 - 2013-11-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Motorola presenterade nyligen Moto G – en telefon som har potential att skaka om marknaden för budgetmobiler. Det finns många telefoner i det lägsta prisskiktet vilka i regel inte erbjuder en fullgod användarupplevelse. Det är egentligen inte konstigt med tanke på priset och toppmodeller kommer naturligtvis alltid vara bättre än telefoner som kostar en tredjedel så mycket. Men kanske kan Moto G hjälpa till att minska glappet.
Budgetmobilerna lider ofta av flera problem. En förlegad Androidversion, vilket kanske dessutom förvärras av ett mindre lyckat tillverkargränssnitt. Hastigheten blir lidande på grund av långsamma chipp och ofta bara 512MB RAM. Skärmarna har vanligtvis låg pixeldensitet, med WVGA- eller qHD-upplösning som kunde vara okej för 2,5 år sedan. Det interna lagringsutrymmet är dessutom begränsat, med alltifrån 2GB till 4GB.

Motorolas senaste mobil tar i alla fall på pappret itu med dessa problem genom att bjuda på HD-upplösning, ett relativt modernt fyrkärnigt chipp, 1GB arbetsminne, samt en ny Androidversion. Moto G får dessutom garanterat en uppdatering till KitKat. Det interna lagringsutrymmet är som lägst 8GB men det säljs även en 16GB-modell.

motorola-moto-g-officiell

Under presentationen påstod Motorola rentav att Moto G är snabbare än Samsung Galaxy S4 i vissa avseenden, som i att starta webbläsaren och kamera-appen. I Storbritannien kostar Moto G endast motsvarande 1440 kronor olåst, medan den går på motsvarande 1180 kronor i USA. Vi vet inte vad Moto G får för pris här – det lär tyvärr bli högre, men enheten lär ändå hamna i det nedersta prissegmentet.

Vi hoppas att Moto G leder till ökad konkurrens för budgetmobiler och att fler tillverkare kommer låta hårdvaran ta ett kliv uppåt även för billiga telefoner. Tekniken går fort framåt och det dröjer förhoppningsvis inte alltför länge innan även de billigaste mobilerna är fullgoda smartphones. Vi kommer ta en närmare titt på Motorola Moto G och hoppas den är lika bra i praktiken som på pappret.

Senaste artiklarna om MOTOROLA MOTO G

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Vilken Androidversion har din telefon?
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 5. Swedroids fyndtipsfredag (v14)
 6. Sony kan satsa stort på mobilspel

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om