Kommer Pixel 8a introduceras samtidigt som Pixel 8?

Postat:
16:40 - 2023-08-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7
Pixel 7a

Pixel-serien med telefoner har hittills bestått av en stor toppmodell, en mindre toppmodell och ett budgetalternativ. Istället för att lansera alla tre modellerna i serien samtidigt har den billigaste A-modellen släppts ett drygt halvår senare, följande vår eller sommar.

Det vore på ett vis mer naturligt om hela serien släpptes ungefär samtidigt, eftersom mobilerna har samma chipp och liknande hårdvara och konstruktioner. Att en telefon i en serie släpps strax innan lanseringen av nästa serie kan också framstå som avigt.

Konsumenter som föredrar budgetmodellen skulle heller inte behöva vänta om lanseringarna var mer synkroniserade. Kanske kommer Google ändra sin strategi i år då en mobil som påstås vara Pixel 8a har dykt upp i ett benchmarkresultat, med en underklockad version av Tensor G3.

Enheten kör Android 14 och har 8GB RAM. Om resultatet faktiskt avser Pixel 8a kan det indikera att telefonen kommer lanseras redan under hösten. Pixel 7a blev tillgänglig 10 maj och om Pixel 8a ska släppas ungefär samma tid på året bör det vara för tidigt för benchmarkresultat.

Tycker ni det vore bättre om Google introducerade Pixel 8, Pixel 8 Pro och Pixel 8a samtidigt?