Kommer Samsung Galaxy Q ha vikbar 5.3-tumsskärm? [Rykten]

Postat:
15:51 - 2011-07-20
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
29

Samsung Galaxy Q?

De senaste dagarna har det cirkulerat rykten om en ny enhet från Samsung kallad Galaxy Q. Enligt ett av ryktena kommer modellen vara Samsungs försök att locka över BlackBerry-användarna till Android. BlackBerry-telefonernas signum är ju formfaktorn med det fysiska QWERTY-tangentbordet i porträttläge samt en samling gedigna businessfunktioner.

Om man kan lita på andra rapporter kommer dock Galaxy Q knappast vara lik en BlackBerry. Det sägs nämligen att Galaxy Q är en hybridenhet med något så ovanligt som en vikbar 5.3-tumsskärm. NetbookNews undrar om modellen kanske rentav redan fångats på bild och är en av prototyperna Samsung visade upp i slutet av förra året, vilken kan skådas på bilden högst upp.

Ryktet säger även att den vikbara skärmen kommer ha en upplösning på 960×800 pixlar vilket motsvarar 235PPI. Enligt rapporterna kommer skärmen vara av typen AMOLED och trots att enheten liknar en tablet ska den ha telefonfunktioner.

Allt detta får lov att klassificeras som mycket lösa rykten, men Swedroid återkommer så fort vi får tag på mer säkra uppgifter om enheten. Ifall Samsung Galaxy Q visar sig ha en vikbar 5.3-tumsskärm, är det i så fall en modell ni skulle kunna tänka er att skaffa? Man kan få en bättre bild av hur skärmen fungerar genom att kika på videon nedan.

Tack till de som tipsat!

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy 5 på Prisjakt just nu: