Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Koreansk media: Galaxy Note 8 presenteras tätt inpå IFA-mässan

Postat:
15:55 - 2017-06-20
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Den koreanska tidningen Korea Herald och nyhetsportalen Naver rapporterar att Samsung kan komma att presentera Note 8 en vecka innan dess att den årliga teknikmässan IFA äger rum.
Samsung har med undantag för Galaxy Note 7, som introducerades vid ett separat event i New York 19 augusti 2016, presenterat samtliga Note-telefoner i samband IFA-mässans start. I regel en till två dagar innan mässan öppnat för besökare.

Om källorna till Korea Herald och Naver har rätt hamnar lanseringen för Galaxy Note 8 någonstans mellan datumet för fjolårets lansering av Note 7 och IFA-mässans start (1/9). Korea Herald anger inget specifikt datum utan nämner tredje eller fjärde veckan i augusti. Naver går snäppet längre och anger 26 augusti som lanseringsdatum. Påståendet om att presentationen äger rum vid ett fristående event i New York är gemensamt för de två publikationerna.

Galaxy Note 7 från Swedroids test, 30 augusti 2016

Galaxy Note 8 väntas föra arvet från Note 7 vidare genom att använda en mindre kurvad display i jämförelse med S7 Edge och S8-serien samtidigt som skärmytan i förhållande till telefonens frontparti maximeras. Det vill säga låna från S8-seriens så kallade ”infinity display” eller kantlösa design.

Samsung har inte presenterat någon uppföljare till sitt Exynos 8895-chipp varför det är sannolikt att Note 8 som säljs i Europa levereras med samma chipp som S8/S8+. Mängden RAM och/eller lagringsutrymme kan däremot skilja sig åt. Benchmarks från bland annat AnTuTu och Geekbench talar samtidigt för att den nordamerikanska upplagan kan få Snapdragon 836.

Den förmodligen största nyheten i Note 8 handlar om fingeravtrycksläsaren enligt rykteskarusellen. Inför presentationen av Galaxy S8/S8+ cirkulerade rykten om en optisk fingeravtrycksläsare som skulle sitta inbyggd i skärmen och därmed eliminera behovet av en synlig sensor. Om tekniken inte var mogen eller om ryktet inte var sant är fortfarande okänt, men den något märkliga placeringen av fingeravtrycksläsaren i Galaxy S8/S8+ talar för att Samsung ursprungligen kan ha haft andra planer. Om tekniken är mogen är det sannolikt att Samsung lanserar den med Note 8 precis som irisskannern som lanserades med Note 7.

Mest kommenterat

 1. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 2. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 3. Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?
 4. Rykte: Galaxy Z Fold 3 släpps i juni, har kamera under skärmen och S Pen
 5. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 6. Black Friday-rea även i Google Play

Mest läst

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 3. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Black Friday-rea även i Google Play
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om