Korkade telefoner måste dö [Fredagsdiskussion]

Postat:
12:30 - 2009-06-05
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
5

androidericsson1Jesus Diaz på Gizmodo, en person som gick rätt hårt åt Android  och G1 vid lanseringen, har idag skrivit en riktigt underhållande recension med rubriken ”korkade telefoner måste dö”. Han har lagt vantarna på ett recensionsexemplar av en Sony Ericsson W995a och är inte nådig i sin kritik, vi håller helt och hållet med honom.

Kanske är detta en liten del, utöver finanskriser och annat, som förklarar varför Sony Ericsson gör brakförluster.  Vi hoppas att deras planerade telefon med Android 2.0 blir räddningen.

Är då vår nordiska granne Nokia bättre? De har stoppat utvecklingen av sin tjänst ”Ovi share”, lanserat en handelsportal där Jamba verkar bidragit med merparten av innehållet enligt IDG och insisterar på att vänta ett par år till innan man lämnar utt sitt operativsystem med öppen källkod.

Nokia har dock en rejäl grund att stå på då man dominerar low-end-segmentet på många fronter och fortfarande besitter en enorm kassakista, något som inte gäller i fallet Sony Ericsson, som är i behov av tillskott från sina respektive systerbolag.

En sak är säker, bägge bolag tappar globalt.

Vad tror ni om framtiden, överlever SE och i vilket segment skall de konkurrera och hur står sig Nokia:s plattform S60 5:th edition, som bland annat dykt upp på X5800 samt N97, gentemot Android?

Diskutera gärna här eller lämna en kommentar.