Kortfilm målar talande bild av hur smartphones används idag

23 miljoner visningar på under en månad

Postat:
15:52 - 2013-09-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

Många har förmodligen någon gång befunnit sig i ett sällskap i vilket alla sitter och pillar med sin smartphone titt som tätt, trots att det är tänkt att folk ska umgås. Sociala nätverk som Facebook, Twitter, Vine och Instagram lockar – likaså spel. Våra smartphones får följa med överallt och har blivit som en slags digital kompanjon; en rolig vän i fickan.

På engelska finns ett informellt uttryck som lyder ”pics or it didn’t happen”. Betydelsen är i regel att det ska visas upp bildbevis för att styrka ett påstående, men för vissa som anammat den mobila eran kan frasen ibland nästan föras över på upplevelser.

smartphones-kameror-2005-2013

Om inte den goda, tjusiga måltiden, frieriet, den där inbjudande stranden, loppisfyndet, den vackra solnedgången, konserten, eller bungyjumphoppet fångats på bild och delats med andra är det som det aldrig hade hänt. Allt ska dokumenteras och telefonen och dess kamera är ständigt närvarande.

En kortfilm på YouTube med namnet I Forgot My Phone har lyckats fånga det här på ett bra vis. Videon, som är skapad av Charlene deGuzman och Miles Crawford, har genererat över 23 miljoner visningar på under en månad. Känner ni igen er i videon och tycker ni mobilen fått en för stor roll i den moderna vardagen?