Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Kraftfulla Razer Phone presenteras – erbjuder 8GB RAM och skärm med 120Hz

Postat:
22:43 - 2017-11-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Amerikanska Razer, som specialiserat sig på speltillbehör, har nu under kvällen introducerat sin första smartphone: Razer Phone. Det är ett kraftpaket med Qualcomm Snapdragon 835 och 8GB LPDDR4-RAM.
Skärmen är 5,72 tum stor, med IGZO LCD-teknik och 2560 x 1440 pixlar. Panelen har uppdateringsfrekvensen 120Hz, vilket fortfarande är sällsynt i telefoner och dubbelt så högt som standard. En fördel bör bli lenare animationer i gränssnitt och spel.

Razer Phone erbjuder vidare 64GB UFS-lagring, minneskortsplats, NFC, ett väl tilltaget batteri på 4000mAh, främre stereohögtalare och dubbla förstärkare. Enligt Razer är högtalarna de kraftfullaste hittills i en smartphone. Telefonen har en 24-bitars DAC som är THX-certifierad, men saknar 3,5mm-jack. Ett adapter ingår dock i paketet.

Batteriet stödjer för övrigt Qualcomm Quick Charge 4+. En laddning räcker enligt utsago till 12,5 timmars filmtittande eller sju raka timmars spelande av Hearthstone. Specifikationsbladet listar Bluetooth 4.2 vilket är en smula märkligt med tanke på övriga komponenter, men Bluetooth 5.0 kanske aktiveras genom en framtida uppdatering.

På baksidan sitter de numera klassiska dubbla kamerorna: en 12MP-sensor med bländartalet f/1,75 samt en 13MP-sensor (f/2,6). Kamerorna stödjer bland annat 2x zoom. En 8MP-kamera med f/2,0 har placerats på framsidan. Fingeravtrycksläsaren sitter i strömknappen – en lösning vi bara sett från Sony hittills.

Konstruktionen mäter 158,5 x 77,7 x 8 millimeter och med sina 197 gram är Razer Phone en relativt tung telefon. Mjukvaran består av Android 7.1.1 Nougat men en Oreo-uppdatering är utlovad under första kvartalet nästa år. Intressant nog är medföljande hemskärmsappen en specialupplaga av Nova Launcher.

Razer Phone blir tillgänglig 17 november från tillverkarens hemsida för 699 dollar. De som vill kan registrera sitt intresse på Razer.com.

Mest kommenterat

 1. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 2. Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE [Konkurrensen]
 3. Disney+ slår upp dörrarna i Sverige – här är allt du behöver veta
 4. Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens
 5. Så här ser OnePlus 8T ut enligt rykte
 6. Amerikanska tullen beslagtar OnePlus Buds, hävdar att de är AirPods-plagiat

Mest läst

 1. Disney+ slår upp dörrarna i Sverige – här är allt du behöver veta
 2. Amerikanska tullen beslagtar OnePlus Buds, hävdar att de är AirPods-plagiat
 3. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 4. Huaweis nya smartklocka Watch GT 2 Pro har trådlös laddning
 5. Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE
 6. Apple A14 Bionic är första mobilchippet med 5nm

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Ungefär hur stor mängd mobildata har du tillgång till varje månad? [2020]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om