Kreyos – lovande ny smartklocka med stöd för gester och röststyrning

Postat:
15:29 - 2013-07-15
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

Smartklockan tycks vara på frammarsch och det är möjligt att det blir nästa produktkategori som kommer explodera inom mobilteknik. Sony har satsat på datoriserade klockor i åratal, nu senast med SmartWatch 2, och giganter som Apple, LG, Samsung och Google sägs släppa smartklockor inom en överskådlig framtid. Även klassiska klocktillverkare har börjat satsa på smartklockor.

Det finns dessutom ett större antal smarta armbandsur från mindre tillverkare, vilka ofta blir till genom gräsrotsfinansiering på sajter som Kickstarter och IndieGoGo. Den senaste smartklockan som nått sitt finansieringsmål är Kreyos Meteor. Den ser lovande ut – i alla fall på pappret. 

kreyos-meteor-smartklocka-8kreyos-meteor-smartklocka-6kreyos-meteor-smartklocka-5
kreyos-meteor-smartklocka

Med egenskaper som stöd för röststyrning, gester, vattentäthet ner till fem meter, ANT/ANT+, Bluetooth, accelerometer, gyrometer och sju dagars batteritid har Kreyos Meteor lyckats nå sitt finansieringsmål sex gånger om med 25 dagar kvar. Klockan har en 1,26-tum stor LCD-skärm med 144 x 168 pixlar. Kreyos har vidare bland annat utrustats med mikrofon, högtalare, inbyggd aktivitetshistorik, ett sportläge och molnsynkronisering.

De som exempelvis föredrar att bära den lilla datorn kring halsen kan göra det, då Kreyos kommer få olika typer av tillbehör. Klockan har en lång rad funktioner och de som är nyfikna och vill veta mer kan med fördel bege sitt till Kreyos sida på IndieGoGo där enheten beskrivs i detalj.

Senaste artiklarna om SMARTKLOCKOR

→ Se fler artiklar om ämnet