Kyocera introducerar stryktåliga mobilen DuraForce Pro

Postat:
13:57 - 2016-08-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Japanska Kyocera har specialiserat sig på stryktåliga telefoner och den senaste är DuraForce Pro. Tillverkaren presenterar enheten som ett alternativ till exempelvis GoPro då den har en ”actionkamera”.

Utöver en ordinarie bakre 13MP-kamera och en främre 5MP-kamera erbjuder DuraForce Pro en vidvinkelkamera (135 grader) som spelar in video i 1080p. Actionkameran har en egen bildprocessor och särskilda lägen för slowmotionvideo, time-lapse, samt för att filma sport och under vatten. Ett särskilt fodral gör att DuraForce Pro kan sättas i ”stativ för populära actionkameror”.

kyocera-duraforce-pro

Stryktåligheten säkras genom IP68-certifiering och genom en extra tålig skärm som sägs kunna överleva fall. Enheten uppfyller även ”Military Standard 810G” vilket innebär att den exempelvis kan hantera en viss nivå av hetta och kyla, damm, väta och stötar. Skärmen kan användas även när den är blöt.

Hårdvaran i övrigt består av en 5-tumsskärm (1080p), 2GB RAM, 32GB lagring, chippet Snapdragon 617, fingeravtrycksläsare, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/r/k, NFC, Bluetooth 4.2, ett 3240mAh-batteri, samt främre stereohögtalare som ska kunna nå över 100dB.

Kyocera DuraForce Pro släpps i USA i höst med Android 6.0. Pris har inte meddelats. Vi återkommer om telefonen lanseras i Norden.