Läckert fotografi taget med Google-glasögonen ”Project Glass”

Postat:
12:23 - 2012-05-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
40

När Google efter en våg av rykten presenterade ”Project Glass” i början av april väckte deras avancerade science fiction-glasögon en hel del uppmärksamhet. Demovideon har vid det här laget setts runt 15 miljoner gånger på YouTube.

För de som inte är bekanta med projektet så handlar det om ett slags intelligenta glasögon som visar information uppepå det man ser runtomkring sig.

Glasögonen har bland annat en inbyggd kamera och nu har en av projektets ledare, Sebastian Thrun, publicerat ett rätt läckert foto taget med Googles brillor. Det är en typ av bild som tidigare inte ens skulle ha gått att ta själv, såtillvida man inte monterat en kamera på huvudet med självutlösare.

Som fotnot kan nämnas att den här typen av teknik gör att vem som helst kan bli fotograferad och filmad på ett ögonblick, nästintill bokstavligen, vilket i värsta fall kan bli en smula integritetskränkande. Förvisso gäller detta redan nu i och med att alla har kameramobiler med sig, men genom intelligenta glasögon kan fotograferandet ske mycket mer diskret. Project Glass förväntas nå allmänheten mot slutet av året som tidigast.

Genom Phandroid