Läckt KitKat-firmware för Samsung Galaxy S4 visar vita ikoner

Postat:
13:00 - 2014-01-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
55

När Google introducerade Android 4.4 i slutet av oktober förra året fick plattformen i viss utsträckning en annan färgsättning. De turkosa ikonerna i statusfältet byttes ut mot en vitgrå nyans. KitKat har stöd för transparens och enligt Google skapade den ljusblåa färgen lätt kontrastproblem.

Sökjätten har rentav en officiell Androidriktlinje som säger att alla KitKat-enheter ska ha vita ikoner i statusfältet. Regeln är dock formulerad på ett vis som gör att den snarare blir en uppmaning än en faktisk regel tillverkare måste följa.

samsung-galaxy-s4-kitkat-skarmdump-2samsung-galaxy-s4-kitkat-skarmdump-3

Enligt läckt KitKat-firmware för Galaxy S4 verkar dock Samsung vara ett av de företag som anammar riktlinjen. Skärmdumparna från vad som sägs vara Samsung-skapat firmware visar nämligen vita ikoner i statusfältet högst upp, istället för de gröna Gingerbread-inspirerade ikonerna tillverkaren använt hittills. Ikonerna är vitare på hemskärmen än i exempelvis inställningsskärmen, där de har en grå nyans.

Android 4.4 sägs i övrigt göra Galaxy S4 snäppet snabbare, med bättre prestanda i gränssnittet och högre benchmarkresultat. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan Samsung rullar ut uppdateringen.

samsung-galaxy-s4-kitkat-skarmdump-5samsung-galaxy-s4-kitkat-skarmdump-6