Läckta bilder visar designen för Sony Xperia 1 IV

Postat:
13:32 - 2022-02-28
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
24

I dag startar telekommässan Mobile World Congress vilket innebär att en uppsjö tillverkare i nära tid väntas presentera nya produkter. Till en av dessa hör sannolikt Sony som ser ut att ha en uppföljare fjolårets Xperia III på väg, vilket kanske inte är så överraskande då det närmast blivit tradition för Sony att lansera nya produkter just i samband med den tidigare välbesökta Barcelona-mässan.

Twitter-kontot OnLeaks och tekniksajten GizNext har lagt vantarna på datorrenderade bilder av vad som sägs föreställa Sony Xperia IV. Bilderna visar telefonen ur en rad vinklar, men är begränsade till den gröna modellen. En video har även publicerats som visar telefonen ur samtliga vinklar.

Av bilderna att döma har Sony valt att behålla den kapacitiva fingeravtrycksavläsaren i låsknappen, vilket förmodligen glädjer en och annan Xperia-fantast, då detta kommit att bli ett kännetecken för både Xperia 1- såväl som 5-serien. Tillsammans med låsknappen har Sony valt att behålla den dedikerade kamera-knappen, men valt att släppa Assistant-knappen, då den ser ut att lysa med sin frånvaro.

I fotänden av telefonen sitter i vanlig ordning USB C-porten och i huvudändan finner vi en 3,5mm-utgång, vilket likaså kommit att bli ett kännetecken för Sonys high end-telefoner. Det vill säga i jämförelse med andra tillverkare där en klar majoritet valt att släppa 3,5mm-utgången.

 

Enligt Giznext har skärmen en storlek om 6,5″ och displayen är inte välvd, vilket innebär att telefonen på den punkten inte skiljer sig åt från föregångaren. Enheten mäter samtidigt 164.7 x 70.8 x 8.3 mm, medan djupet vid inkludering av kameraön sträcker sig till 9,5 mm.

Några närmare specifikationer vad berör kamera eller chipp står ej att finna, men baserat på bilderna ser enheten ut att ha en likartad kamerauppsättning i jämförelse med föregångaren. Det vill säga en vidvinkel- och en ultravidvinkel- samt en telefotomodul.