Lanseringen av HBO Nordic skjuts upp

Postat:
11:47 - 2012-10-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
29

I början av september blev det känt att HBO skulle lanseras i Norden med hjälp av en serie Samsung-modeller. Streamingtjänsten skulle finnas förinstallerad på surfplattor, mobiler, Blu-ray-spelare och smarta TV-apparater från tillverkaren.

Nu har dock den amerikanska betalkanalen skjutit upp lanseringen av HBO Nordic. Enligt Hervé Payan hos HBO finns det ingen särskild anledning till förseningen utan företaget vill helt enkelt vara säker på att kunna uppfylla alla förväntningar. 

Ett nytt lanseringsdatum saknas men det blir sannolikt inom de närmsta veckorna enligt kanalen. HBO har producerat en rad populära och påkostade TV-serier genom åren som Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Newsroom, Carnivàle, The Wire, Six Feet Under och Sopranos.

Här i Norden kommer avsnitten bli tillgängliga direkt efter att de visats i USA och de kommer vara textade på lokala språk. Det kommer naturligtvis även gå att titta på alla tidigare säsonger av kanalens serier och därtill en mängd filmer. Konkurrenten Netflix ligger steget före då de redan lanserat sin tjänst i Sverige och när HBO landar här återstår som sagt att se. 

Genom SvD