Läsarfråga: Bästa Androidmobilen under 4,5 tum?

Postat:
12:05 - 2013-04-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
120

Mobilskärmarna blir allt större och det är idag svårt att hitta nya modeller med påkostad hårdvara som är lika nätta som de största mobilerna var för ett par år sedan. Stora displayer är populära men det finns fortfarande många som föredrar mer portabla smartphones: dels för att de blir lättare att bära med sig och dels för att det förenklar enhandsanvändning.

En sökning på Androidenheter.se visar att det finns åtskilliga Androidmobiler från 2012 och 2013 med mindre skärm än 4,5 tum, men av dessa hör endast ett fåtal hemma i toppskiktet. Nu undrar vi tillsammans med vissa läsare: Vilken är den bästa, mindre mobilen just nu? Vilken telefon är det säkraste valet för de som är ute efter en portabel enhet men samtidigt inte vill kompromissa för mycket med prestanda och pixeldensitet?

Vi ser Sony Xperia V som ett bra val i den kategorin, då den med sin HD-upplösta 4,3-tumsskärm är smidig till formatet och dessutom har relativt hög prestanda. Sony Xperia S och Acro S har ungefär samma format, men enheternas prestanda går inte alls att jämföra med dagens toppmodeller. HTC One S som kom för ett år sedan, och Motorola Razr Maxx, ligger också hyfsat till. Det är dock tydligt att endast Sony satsat ordentligt på nättare mobiler senaste året. Vilken mindre telefon skulle ni rekommendera idag?