Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Läsarna och Swedroid utser årets telefon 2018

Postat:
23:48 - 2019-01-03
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Någon vecka innan jul ställde vi till er läsare frågan vilken telefon ni anser är årets telefon 2018. Sedan OnePlus One lansering har den kinesiska uppstickaren, med undantag för ett år då Huaweis Nexus 6P vann, hart när prenumererat på titeln ”Årets Telefon” på Swedroid.
Lyckas någon annan tillverkare knuffa ned OnePlus från tronen, eller blir det ännu en framgång för den bland Swedroids besökare mäkta populära tillverkaren?

Läsarnas val
I årets omröstning kan vi konstatera att 2018 bjuder på mer av samma visa, och OnePlus kammar än en gång hem segern med god marginal genom att få 20 % av läsarrösterna, och syskonet OnePlus 6 får 10 % av rösterna. Tre av tio besökare på Swedroid föredrar alltså OnePlus i år. 

Vi konstaterar att OnePlus genom ett i relation till konkurrenterna mycket lågt pris och en mycket god utrustningsnivå har ett näst intill bergfast grepp om Swedroid-besökarnas gunst. Vi gratulerar OnePlus till ytterligare en Årets Telefon-titel bland våra läsare och medlemmar.

Samsung Galaxy Note 9 röstas fram som årets näst bästa Androidtelefon, men som med 12 % av rösterna hamnar en god bit efter OnePlus 6T. Tätt efter Note 9, även den med 12 % av rösterna, finner vi Huaweis Mate 20 Pro som med blott 17 röster färre än Note 9 kniper tredjeplatsen.

Swedroids val
När vi på Swedroid själva utser Androidtelefonen som vi anser är den bästa för året är kriterierna i princip identiska med läsarnas, och utfallet skiljer sig i år heller inte från läsarnas. Vi håller helt och fullt med er besökare om att OnePlus 6T (och 6, för den som föredrar en traditionell fingeravtrycksläsare) är årets bästa Androidtelefon(er). Vi utser därmed OnePlus 6T till Årets Telefon 2018.

Som årets andrapristagare finner vi även då redaktionen gör sitt val Samsungs Galaxy Note 9, som är en telefon utan egentliga svagheter – med undantag för prislappen. Samsungs flaggskepp faller trots sina många styrkor på sin introduktionsprislapp, vilken inte är långt ifrån dubbelt så stor som OnePlus 6T:s introduktionspris.

Prisvärdhet är en allt större faktor då flaggskeppstelefoner i gemen kryper allt närmare, och i vissa fall långt förbi, 10 000 kronor. Detta samtidigt som skillnaderna i prestanda, byggkvalitet, utrustningsnivå och kameraprestanda krymper för varje generation.

Vi gratulerar återigen OnePlus som med 6T tar hem en dubbelseger: OnePlus 6T är både Årets Läsarval 2018 och Swedroids officiella val som Årets Telefon 2018.
 

Aktuellt

5G eller 4G, det är frågan?

Android på Prisjakt

OnePlus 6T
Huawei Mate 20 Pro
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy S9 Plus
Samsung Galaxy Note 9
Google Pixel 3
9

Test av OnePlus 6T

9.2

Test av Google Pixel 3 XL

9.1

Test av Sony Xperia XZ3

8.9

Test av Sony Xperia XZ2 Premium

8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Swedbank och Sparbankerna lanserar betaltjänst med stöd för kontaktlösa betalningar
 2. Samsung börjar uppdatera Galaxy S9 och S9 Plus till Pie i Sverige
 3. Antydan om att Sony kommer slopa Compact-serien
 4. Apptips: Solid Explorer är en suverän filhanterare för Android
 5. Kan det här vara Samsung Galaxy S10 i ett skal?
 6. Kan det här verkligen vara OnePlus 7?

Mest läst

 1. Google har slutat tillverka Chromecast Audio
 2. Samsung börjar uppdatera Galaxy S9 och S9 Plus till Pie i Sverige
 3. Swedbank och Sparbankerna lanserar betaltjänst med stöd för kontaktlösa betalningar
 4. Kan det här verkligen vara OnePlus 7?
 5. Rykten om Samsung Galaxy S10 X: sex kameror, 5G och en 1TB lagring
 6. Krav på pant för mobiltelefoner i sakpolitisk överenskommelse mellan S, C, L och MP

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Ni som uppgraderar i år: bryr du dig om huruvida mobilen stödjer 5G?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Survey