Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Läsarna och Swedroid utser årets telefon 2018

Postat:
23:48 - 2019-01-03
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Någon vecka innan jul ställde vi till er läsare frågan vilken telefon ni anser är årets telefon 2018. Sedan OnePlus One lansering har den kinesiska uppstickaren, med undantag för ett år då Huaweis Nexus 6P vann, hart när prenumererat på titeln ”Årets Telefon” på Swedroid.
Lyckas någon annan tillverkare knuffa ned OnePlus från tronen, eller blir det ännu en framgång för den bland Swedroids besökare mäkta populära tillverkaren?

Läsarnas val
I årets omröstning kan vi konstatera att 2018 bjuder på mer av samma visa, och OnePlus kammar än en gång hem segern med god marginal genom att få 20 % av läsarrösterna, och syskonet OnePlus 6 får 10 % av rösterna. Tre av tio besökare på Swedroid föredrar alltså OnePlus i år. 

Vi konstaterar att OnePlus genom ett i relation till konkurrenterna mycket lågt pris och en mycket god utrustningsnivå har ett näst intill bergfast grepp om Swedroid-besökarnas gunst. Vi gratulerar OnePlus till ytterligare en Årets Telefon-titel bland våra läsare och medlemmar.

Samsung Galaxy Note 9 röstas fram som årets näst bästa Androidtelefon, men som med 12 % av rösterna hamnar en god bit efter OnePlus 6T. Tätt efter Note 9, även den med 12 % av rösterna, finner vi Huaweis Mate 20 Pro som med blott 17 röster färre än Note 9 kniper tredjeplatsen.

Swedroids val
När vi på Swedroid själva utser Androidtelefonen som vi anser är den bästa för året är kriterierna i princip identiska med läsarnas, och utfallet skiljer sig i år heller inte från läsarnas. Vi håller helt och fullt med er besökare om att OnePlus 6T (och 6, för den som föredrar en traditionell fingeravtrycksläsare) är årets bästa Androidtelefon(er). Vi utser därmed OnePlus 6T till Årets Telefon 2018.

Som årets andrapristagare finner vi även då redaktionen gör sitt val Samsungs Galaxy Note 9, som är en telefon utan egentliga svagheter – med undantag för prislappen. Samsungs flaggskepp faller trots sina många styrkor på sin introduktionsprislapp, vilken inte är långt ifrån dubbelt så stor som OnePlus 6T:s introduktionspris.

Prisvärdhet är en allt större faktor då flaggskeppstelefoner i gemen kryper allt närmare, och i vissa fall långt förbi, 10 000 kronor. Detta samtidigt som skillnaderna i prestanda, byggkvalitet, utrustningsnivå och kameraprestanda krymper för varje generation.

Vi gratulerar återigen OnePlus som med 6T tar hem en dubbelseger: OnePlus 6T är både Årets Läsarval 2018 och Swedroids officiella val som Årets Telefon 2018.
 

Mest kommenterat

 1. Tror du någon tillverkare kommer försvinna de kommande tre åren och i så fall vilken?
 2. Google presenterar plattformsoberoende speltjänsten Stadia – växla spelsessioner sömlöst mellan enheter
 3. Redmi 7 erbjuder 4GB RAM, 64GB lagring och 4000mAh för 1375kr
 4. Google får ytterligare 15,5 miljarder kronor i böter av EU
 5. Fotojämförelse: Samsung Galaxy S10 Plus möter Mate 20 Pro
 6. Så här länge håller uppfällbara kameran i Oppo F11 Pro

Mest läst

 1. Säljstart för Samsung Galaxy S10 – har du skaffat en?
 2. Fotojämförelse: Samsung Galaxy S10 Plus möter Mate 20 Pro
 3. Klarna inför stöd för Google Pay
 4. Påminnelse: Androids ansiktsupplåsning är inte säker, Galaxy S10 luras lätt
 5. Tror du någon tillverkare kommer försvinna de kommande tre åren och i så fall vilken?
 6. En första titt på UI-nyheterna i första betaversionen av Android Q

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Sorry, there are no polls available at the moment.

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey