LegacyXperia Project ger KitKat till Sony-telefoner från 2011

Postat:
09:44 - 2013-12-04
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

En av fördelarna med KitKat sägs vara att Android blivit mer effektivt och mindre resurskrävande. Android 4.4 ska trots avancerade funktioner och Project Butter enligt Google kunna flyta på enheter med så pass lite som 512MB RAM – en mängd som var mer vanlig för 2-3 år sedan.

Utvecklarna bakom LegacyXperia Project tycks ha tagit fasta på KitKats strömlinjeformning och har nu släppt inofficiella CyanogenMod 11-versioner för en rad Sony (Ericsson)-telefoner från 2011: Xperia Arc/Arc S, Live with Walkman, Xperia Neo/Neo V, Xperia Pro, Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Active och Xperia Ray.

CyanogenMod 11 är fortfarande i ett rätt tidigt skede och baseras på KitKat, men LegacyXperia tillhandahåller även CM 10.1 (Android 4.2) och CM 10.2 (Android 4.3) för Xperia-telefonerna.

Detta är ett exempel på att de som har möjlighet, intresse och inte räds en del buggar ibland kan hålla sina Androidtelefoner aktuella långt efter att tillverkarna slutat skicka officiella uppdateringar. Mer information samt nedladdningslänkar finns på projektets hemsida.