Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Lenovo lanserar Legion Phone Duel 2 med popup-kamera och dubbla fläktar

Postat:
15:31 - 2021-04-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Smartphones med spelfokus brukar ta ut svängarna betydligt mer än traditionella flaggskepp. Senaste exemplet är Lenovo Legion Phone Duel 2 som har dubbla fläktar, dubbla USB-C-portar, samt en popup-kamera i landskapsläge.
Anledningen till att kameran fälls ut i landskapsläge är att den ska kunna användas för att visa spelaren under liveströmning. En annan ovanlig egenskap är kamerasektionen på bakstycket som är vertikalt centrerad. Temperaturen hålls nere genom två fysiska, snurrande fläktar tillsammans med en ångkammare. Enligt Lenovo hålls värmeutvecklingen borta från händerna. Fläktarna har en ljudnivå på 27dB från 30cm avstånd när de snurrar som snabbast.

Prestandan har maxats genom Qualcomm Snapdragon 888, samt upp till 18GB LPDDR5-RAM och 512GB UFS 3.1-lagring. OLED-panelen är 6,92″ med 1080 x 2460 pixlar, 720Hz samplingsfrekvens och 144Hz uppdateringsfrekvens, vilket är samma höga uppdateringsfrekvens som i många spelfokuserade laptops.

Enheten har ett 5500mAh-batteri, eller i själva verket dubbla batterier med 2750mAh. Batterierna kan snabbladdas över 65W eller över hela 90W om båda USB-C-portarna används – men då behöver en extra laddare köpas till.

Kamerorna på bakstycket utgörs av en 64MP primärkamera med bländaren f1,9, tillsammans med en 16MP supervidvinkelkamera. Popup-kameran har 44MP och bländartalet 2,0. Enheten erbjuder stereohögtalare, 5G och stöd för alla stora positioneringstjänster. Inte oväntat är det en relativt tung telefon, med en vikt på 259 gram. Yttermåtten lyder 176 x 78,5 x 9,9 millimeter. Hörlursutgång saknas.

Eftersom Legion Phone Duel 2 har spelfokus finns fyra axelknappar med haptisk feedback, genom dubbla motorer. Modellen med 12GB RAM och 256GB lagring kostar €799 i Europa när telefonen släpps i maj. Enheten kör Android 11 med gränssnittet ZUI 12.5.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst
 4. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord
 5. Apple har presenterat tredje generationens AirPods
 6. Här kan du se presentationen av Pixel 6 och Pixel 6 Pro live

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 5. Ännu fler Google Pixel 6-läckor innan presentationen
 6. Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta laddar du i regel mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om