Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Lenovo lanserar spelmobilen Legion Phone Duel

Postat:
14:38 - 2020-07-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Lenovo har idag presenterat telefonen Legion Phone Duel. Som vanligt när det gäller spelmobiler finns prestanda så det räcker och blir över.
Systemet drivs av Qualcomms i dagsläget snabbaste chipp Snapdragon 865 Plus, tillsammans med 12GB LPDDR5-RAM. Lagringen når 256GB och är av typen UFS 3.1. Lenovo säljer även en upplaga med 16GB RAM och 512GB lagringsutrymme.

Företaget har satt dit en 6,59-tums AMOLED med bildförhållandet 19,5:9, 144Hz uppdateringsfrekvens, 240Hz samplingsfrekvens och FHD+-upplösning. Fingeravtrycksläsaren sitter under panelen och är till synes optisk. Hittills är det främst Samsung som satsat på ultraljudsbaserade läsare.

En minst sagt ovanlig egenskap är popup-kameran som sitter längs ena sidan. Den har 20MP och bländaren f2,2. Den kan användas för att strömma spel, så att spelaren visas i en liten ruta i videon. Bakstycket rymmer en 64MP primärkamera (f,89 och 1/1,72”) och en sekundär supervidvinkelkamera med 16MP.

Batteriet på 5000mAh kan snabbladdas över 90W. Enheten har inte bara en utan två USB-C-portar. Båda behöver användas samtidigt för att nå snabbaste laddningen. Då ska batteriet kunna fyllas från tom nivå till 50 % på tio minuter. En komplett laddning tar inte mer än en halvtimma.

Annat smått och gott: framåtriktade stereohögtalare, fyra mikrofoner, Bluetooth 5.0, NFC, samt GPS+GLONASS+Galileo+Beidou+QZSS för navigering. Telefonen kör Legion OS som baseras på Android 10. Konstruktionen har yttermåtten 169,17 x 78,48 x 9,9 millimeter och väger hela 239 gram, vilket är runt 50 gram mer än vad stora telefoner brukar väga.

Lenovo planerar att släppa enheten i Europa efterhand men har inte sagt när, eller vad den kommer kosta.

Mest kommenterat

 1. Google presenterar nya telefonen Pixel 4a
 2. Amazon bekräftar att lanseringen av Amazon.se påbörjats
 3. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 4. Google Play Music läggs ned i oktober
 5. Första intrycken: Samsung Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra
 6. Samsung lanserar Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra

Mest läst

 1. Google presenterar nya telefonen Pixel 4a
 2. Amazon bekräftar att lanseringen av Amazon.se påbörjats
 3. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 4. Här är smartklockan Samsung Galaxy Watch 3
 5. Samsung lanserar Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra
 6. Samsung utlovar tre generationers uppdateringar till nya Androidversioner

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur styr du främst gränssnittet i telefoner?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om