Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Lenovo lanserar spelmobilen Legion Phone Duel

Postat:
14:38 - 2020-07-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Lenovo har idag presenterat telefonen Legion Phone Duel. Som vanligt när det gäller spelmobiler finns prestanda så det räcker och blir över.
Systemet drivs av Qualcomms i dagsläget snabbaste chipp Snapdragon 865 Plus, tillsammans med 12GB LPDDR5-RAM. Lagringen når 256GB och är av typen UFS 3.1. Lenovo säljer även en upplaga med 16GB RAM och 512GB lagringsutrymme.

Företaget har satt dit en 6,59-tums AMOLED med bildförhållandet 19,5:9, 144Hz uppdateringsfrekvens, 240Hz samplingsfrekvens och FHD+-upplösning. Fingeravtrycksläsaren sitter under panelen och är till synes optisk. Hittills är det främst Samsung som satsat på ultraljudsbaserade läsare.

En minst sagt ovanlig egenskap är popup-kameran som sitter längs ena sidan. Den har 20MP och bländaren f2,2. Den kan användas för att strömma spel, så att spelaren visas i en liten ruta i videon. Bakstycket rymmer en 64MP primärkamera (f,89 och 1/1,72”) och en sekundär supervidvinkelkamera med 16MP.

Batteriet på 5000mAh kan snabbladdas över 90W. Enheten har inte bara en utan två USB-C-portar. Båda behöver användas samtidigt för att nå snabbaste laddningen. Då ska batteriet kunna fyllas från tom nivå till 50 % på tio minuter. En komplett laddning tar inte mer än en halvtimma.

Annat smått och gott: framåtriktade stereohögtalare, fyra mikrofoner, Bluetooth 5.0, NFC, samt GPS+GLONASS+Galileo+Beidou+QZSS för navigering. Telefonen kör Legion OS som baseras på Android 10. Konstruktionen har yttermåtten 169,17 x 78,48 x 9,9 millimeter och väger hela 239 gram, vilket är runt 50 gram mer än vad stora telefoner brukar väga.

Lenovo planerar att släppa enheten i Europa efterhand men har inte sagt när, eller vad den kommer kosta.

Mest kommenterat

 1. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 2. Huawei får inte bygga svenska 5G-nät, anses utgöra säkerhetshot
 3. Androidtillverkare – ge oss en motsvarighet till Iphone 12 Mini [Opinion]
 4. Telia introducerar 5G i 20 städer
 5. Huawei introducerar flaggskeppet Mate 40 Pro
 6. Vad anser du om de nya bildförhållandena för telefoner?

Mest läst

 1. Så här liten är Apple Iphone 12 Mini
 2. Telia introducerar 5G i 20 städer
 3. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 4. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 5. Test: OnePlus 8T
 6. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om