LG ämnar lansera de första androidtelefonerna med dubbelkärnig CPU under det fjärde kvartalet 2010

Postat:
10:27 - 2010-09-07
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
396

LG meddelade idag att de under det fjärde kvartalet i år ämnar släppa världens första androidtelefoner med dubbelkärniga processorer, i sin Optimus-serie. Närmare bestämt handlar det om Nvidias Tegra 2-SoC (”System on a Chip”) AP20, vilken är baserad på ARM:s Cortex A9-arkitektur.

Tegra 2-SoC:en är bestyckad med två stycken processorer som snurrar i 1 GHz vardera och är dessutom utrustad med en ”ultra low-power”-GPU (grafikprocessor) av märket GeForce. Vidare är chippet bestyckat med en videoprocessor vilken är kapabel att hantera 1080p i upp till 30 FPS. LG uppskattar att prestandavinsten kontra dagens snapdragonenheter med en enkelkärnig processor på 1 GHz bör ligga runt två gånger snabbare vid webbrendering och upp till fem gånger högre spelprestanda.

Vi är förstås minst sagt nyfikna på att se vad den här monster-plattformen kan göra för våra kära små androidtelefoner, men samtidigt så kan vi inte annat än att oroa oss för batteriförbrukningen. Kommer man kunna höra ett sörplande ljud från batteriet när man startar en HD-film?
 

Via NordicHardware, Android and Me. Tipstack till Anton!