LG bekräftar: toppmodellen V30 kommer till Sverige

Postat:
20:22 - 2017-10-06
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
81

LG:s V-serie kan kanske enklast beskrivas som ett större syskon till den populära och väletablerade G-serien, som i och med lanseringen av LG G6 tidigare i år har nått sin sjätte generation. Utöver att erbjuda en större skärm än G-serien har vi ofta även sett vissa förbättringar och uppgraderingar när V-modellerna har släppts, exempelvis i form av snabbare systemchipp.

Fjolårets V-modell, V20, belönades med överlag goda omdömen då den recenserades av teknikbloggare och journalister runtom i världen, men dessvärre för svenska konsumenter fattade LG beslutet att inte ta telefonen till de svenska butikshyllorna.

Det var länge oklart om årets modell, den av många hyllade V30, skulle komma till Sverige. Till vår glädje har LG nu via Mobil.se bekräftat att V30 kommer till Sverige, och övriga Norden, ”inom en snar framtid”.

Något exakt datum har ännu inte meddelats, och inte heller den svenska prislappen. Priset för LG V30 i Tyskland uppges vara 899 Euro, så vi gissar att prislappen i Sverige landar på runt 9 000 kronor, snäppet lägre än Samsungs Galaxy Note 8 som i skrivande stund går lös på runt 9 500 kronor.

Är LG V30 en telefon som tilltalar er läsare? Skulle ni rentav välja V30 före Galaxy Note 8?