LG G5 – Försenad säljstart än en gång?

Postat:
00:30 - 2016-04-21
Skribent:
| Christoffer S
Kommentarer:
40

När LG släppte datumet för release av LG G5 i Sverige satte man ett datum på 8/4, en vecka efter att den släpptes på amerikanska och asiatiska marknaden. När den 8/4 närmade sig beslutade LG att skjuta upp säljstarten till den 15/4 då efterfrågan varit så hög i Asien och USA, vilket tyvärr resulterade i att den nordiska marknaden fick ge vika och vänta lite längre.

För de som varit tidiga och slagit till med ett förhandsköp finns det en risk att väntetiden blir än längre då flertalet återförsäljare har skjutit upp datumet till den 29/4, bland dessa återförsäljare finns NetOnNet, Inet, Komplett, Webhallen samt Elgiganten. Elgiganten har 26/4 på sin hemsida i skrivande stund.

LG G5 har funnits tillgänglig för förhandsbokning sedan den 18/3 och tyvärr verkar det som att de som förhandsbokat den direkt får vänta över en månad på telefonen de väntat ivrigt på. De som varit tidigt ute får LGs kameramodul Cam+ på köpet som agerar som ett kameragrepp som även utökar batteriet med 1000 mAh.

I dagsläget står LG G5 att finna via prisjämförelsesajten Prisjakt, med en prislapp på cirka 6 300 kronor och uppåt.

Bland Swedroids läsare som har förhandsbokat, kommer ni häva er förbeställning eller kommer ni vänta till G5 släpps?

Sent tillägg: Enligt rapporter från bland annat vårt forum har de första exemplaren under gårdagen skickats ut till kunderna. Har ni hunnit få leveransbesked, eller rentav hunnit få era svenska exemplar av G5 ännu? Skriv en rad i kommentarerna.

Senaste artiklarna om LG G5

→ Se fler artiklar om ämnet