LG ger sig in i matchen – lanserar Android-telefon

Postat:
12:38 - 2009-09-14
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
783

LG GW620 androidLG som länge varit en medlem i The Open Handset Alliance har först nu offentliggjort sin första Android-telefon. Luren kommer att gå under modellbeteckningen LG GW620 och har som ni ser på bilden ett utfällbart tangentbord.

Några detaljerade specifikationer finns ännu inte tillgängliga, vi vore dock överraskande om komponenterna under skalet skiljer sig nämnvärt från vad vi hittar i HTC Hero eller Magic. Skärmen är 3″ stor och telefonen kommer att ha stöd för Bluetooth samt har en port för laddning/anslutning till datorn över USB. Vad berör användargränssnittet så kommer LG, liksom HTC med Sense och Motorola med MOTOBLUR, att införa en egen standard. Man spekulerar i att LG kan ha porterat  S-Class-gränssnittet från sina Windows Mobile-telefoner till Android, något som skulle innebära ett mindre funktionsrikt gränssnitt kontra konkurrenternas.

Om telefonen har en skärm med HVGA-upplösning och priset blir rätt, så kan det definitivt vara något att snegla på för den kostnadsmedvetne, det vill säga om man drömmer om ett utfällbart tangentbord.

Genom Android Community