LG GW620 – LG:s första androidlur?

Postat:
18:17 - 2009-07-17
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
10

LG Android - Mockup Den holländska sajten Nieuwe Mobiel rapporterar idag att LG med stor sannolikhet har en androidlur på gång. Detta är något som förvisso har varit känt länge, men detta är alltså de första detaljerna som har läckt ut från officiellt håll, om än via omvägar. Våra holländska vänner gjorde nämligen detta fynd då de på LG:s websajt fann en XML-fil för den kommande modellen GW620 i vilken det står att läsa bland annat följande:

BitsPerPixel: 16 (65k färger, bah.)
Keyboard: Qwerty (Fysiskt QWERTY? Wohoo!)
Model: LG/GW620/V1.0
ScreenSize: 320×480 (HVGA, meh.)
NumberOfSoftKeys: 3 (Tre touchknappar? Det lämnar endast två hårdvaruknappar om de följer androidstandarden av fem knappar totalt. En gissning är att dessa två fysiska knappar är start och end call.)
ImageCapable: Yes (Antyder kamera)

Sedan, lite längre ner finner vi följande rad, vilken förstås är den som är den som gör att vår intresseflagga höjs:

BrowserName: Android-Webkit

Android-Webkit, varför skulle den browsern sitta i något annat än en androidtelefon? Härligt! Mer Android till folket. Men det är inte slut med det roliga här, vi finner i samma XML-fil även detta:

CcppAccept-Language: en, it, de, fr, es, el, nl, pt, sv, ro, tr, hu, hr, cz, bg, da, sk, pl, sl, ko, ar, zh-TW, zh-CN

Notera ”sv”. Android på svenska, äntligen? Frågan är bara hur långt bort detta ligger. Det kan för all del vara många månader kvar till release av LG:n och innan dess bör ju svenska ha letat sig ut även till oss andra.

Vidare kan man utläsa att den, förstås, har stöd för HSDPA/UMTS/GPRS. Även push-stöd nämns, med en maxlängd av 2048 tecken.

Via Nieuwe Mobiel.