LG Innotek introducerar kamera med kontunerlig optisk zoom mellan 4–9x

Postat:
12:26 - 2023-01-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

LG må ha slutat tillverka smartphones men är fortfarande aktivt på smartphonemarknaden genom komponenter likt skärmar, vibrationsmotorer och bildsensorer. Nu har LG Innotek introducerat ett telefoto-objektiv som erbjuder kontinuerlig optisk zoom mellan 4–9x.

Telefoner har i stort sett alltid bara en fast nivå för optisk zoom: allt över och under är variationer av digital zoom. Vissa tillverkare erbjuder två nivåer optisk zoom, likt Samsung i Galaxy Ultra, genom två separata telefoto-objektiv.

LG Innotek har lyckats med konststycket att erbjuda sömlösa nivåer av optisk zoom och variabel brännvidd genom ett rörligt periskop-objektiv. Sony erbjuder redan liknande teknik i Xperia 1 IV som har 3,5–5x optisk zoom, men LG:s optiska zoomomfång är betydligt större.

Företaget samarbetar med Qualcomm och kameran har optimerats för Snapdragon 8 Gen 2. Innotek har stora förhoppningar och skriver i sitt pressmeddelande att telefoto-objektivet kommer stärka företagets position på marknaden för kameramoduler.