Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG introducerar G8 ThinQ med hand- och ansiktsupplåsning i 3D

Postat:
20:43 - 2019-02-24
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
I vanlig ordning sker de största presentationerna innan MWC drar igång på pappret. Nu är det LG:s tur att visa upp vad de har för nyheter på mobilfronten och vi börjar med toppmodellen G8 ThinQ. Precis som de allra flesta Androidflaggskepp i vår, utöver vissa från Samsung och Huawei som har egna chipp, drivs telefonen av Snapdragon 855.
OLED-skärmen mäter 6,1 tum på diagonalen, stödjer HDR10, har bildförhållandet 19,5:9 och fylls av nära 4,5 miljoner pixlar (1440 x 3120). LG har vidare satt dit 6GB RAM, 128GB lagring, minneskortsplats, ett 3500mAh-batteri, samt tre bakre kameror och två främre.

Kamera-trion på bakstycket består dels av en 16MP vidvinkel-sensor (107 grader) med bländartalet f1,9. Därefter följer en standardkamera med 12MP (f1,5 / 78 grader), samt en 12MP telefoto-sensor (f2,4 / 45 grader). På fronten i det traditionella sensorjacket av Iphone X-snitt sitter en 8MP-kamera (f1,7) och LG:s nya ”Time of Flight”-sensor som bland annat används för säkrare ansiktsupplåsning i 3D.

Fingeravtrycksläsaren sitter på bakstycket och bör alltså vara snabb och pålitlig. Hör och häpna, men den djupmätande sensorn på framsidan gör att även användares hela händer kan användas för att låsa upp enheten. Företaget kallar detta för ”Hand ID”. Sensorn känner av formen, tjockleken och andra särdrag i ådrorna i användarens hand. Huruvida det är smidigare att hålla upp en hand framför kameran än att lägga ett finger på bakstycket, eller använda ansiktsupplåsningen, är kanske dock tveksamt.

Den IP68-klassade konstruktionen har yttermåtten 151,9 x 71,8 x 8,4 millimeter och väger 167 gram. LG fortsätter att satsa på ljudfunktionalitet. Hörlursutgången finns exempelvis kvar, och G8 ThinQ erbjuder stereohögtalare, en 32-bitars ”Hi-Fi Quad DAC”, samt en FM-radio. Skärmen förstärker ljudet från högtalaren genom en teknik LG kallar ”Crystal Sound OLED”. Enligt LG innebär det bland annat ökad klarhet för röster och särskilda toner. LG G8 ThinQ levereras förstås med Android 9 Pie.

Pris och tillgänglighet meddelas vid ett senare tillfälle.

Mest kommenterat

 1. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 2. Använder du Androids nya gestnavigering?
 3. Apple förbjuder spelströmningstjänster från Google och Microsoft, kommer inte till IOS
 4. Huawei får snart slut på chipp på grund av USA:s svartlistning
 5. Första intrycken: Samsung Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra
 6. Samsung lanserar Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra

Mest läst

 1. Apple förbjuder spelströmningstjänster från Google och Microsoft, kommer inte till IOS
 2. OnePlus har börjat förinstallera bakgrundstjänster från Facebook
 3. Här är smartklockan Samsung Galaxy Watch 3
 4. Samsung utlovar tre generationers uppdateringar till nya Androidversioner
 5. Första intrycken: Samsung Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra
 6. Test: Motorola Moto G 5G Plus

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du gestnavigeringen i Android 10?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om