Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG introducerar toppmodellen G7 ThinQ med Boombox Speaker

Postat:
18:20 - 2018-05-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
LG har nyss presenterat sitt nya mobilflaggskepp G7 ThinQ. Den sydkoreanska tillverkaren har hakat på årets stora trend då G7 ThinQ har ett sensorjack i skärmen.
Vi börjar med grundspecifikationerna: Android 8.0, en 6,1-tumsskärm (LCD / HDR10 / 19,5:9 / 3120 x 1440 pixlar), chippet Qualcomm Snapdragon 845, 6GB RAM, 128GB lagring, samt minneskortsplats. Telefonen finns även med 4GB RAM och 64GB lagring och det är den upplagan vi får i Sverige.

LG kallar panelen för ”Super Bright Display” då den kan nå 1000 nits ljusstyrka. Det finns sex olika lägen för skärmen och mjukvaran kan själv välja läge utifrån rådande situation, för att optimera bilden och energiförbrukningen. Användare kan därtill justera skärmens färgtemperatur och RGB-nivåer manuellt.

LG har valt att utrusta G7 ThinQ med ett 3000mAh-batteri. Det är samma kapacitet som i LG G2 från 2013 – trots att både upplösning och skärmstorlek har utökats markant. Förhoppningsvis är batteritiden bättre än vad storleken ger sken av.

På bakstycket sitter dubbla 16MP-sensorer: en vidvinkelkamera (f1,9 / 107 grader) samt en kamera med standardvinkel (f1,6 / 71 grader). En 8MP-sensor har placerats på framsidan. Mjukvaran stödjer bokeh-effekter för porträtt och artificiell intelligens används för att optimera resultatet utifrån motiv och miljö.

Specifikationerna avrundas av fingeravtrycksläsare, fysisk Google Assistant-knapp, FM-radio, USB-C, Bluetooth 5.0, NFC och trådlös laddning. Google Assistant ska för övrigt kunna aktiveras på upp till fem meters avstånd och särskilja röster från bakgrundsbrus, tack vare en ovanligt känslig mikrofon.

Konstruktionen mäter 153,2 x 71,9 x 7,9 millimeter och väger 162 gram. Enheten är IP68-klassad och uppfyller därtill kraven för MIL-STD 810G.

Ljudupplevelsen

LG har implementerat något de kallar för Boombox Speaker som sägs utnyttja hela det interna utrymmet som en resonanslåda. På så vis nås dubbla basmängden gentemot konkurrerande smartphones, enligt LG.

När telefonen ligger på en plan yta utökas basen ytterligare. G7 ThinQ stödjer vidare DTS:X för att leverera virtuellt 3D-ljud för allt innehåll via hörlurar, och den har begåvats med en Hi-Fi Quad DAC.

Pris och lansering

LG G7 ThinQ lanseras i Norden 18 maj, då företaget släpper uppgifter om pris och tillgänglighet. Som sagt är det modellen med 4GB RAM och 64GB lagring som kommer till Sverige, i färgerna svart och blått.

Aktuellt

Här är Googles nya telefoner -- Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S9
Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2
Samsung Galaxy S9 Plus
Google Pixel 2
Google Pixel 2 XL
8.9

Test av Sony Xperia XZ2 Premium

8.6

Test av LG G7 ThinQ

8.1

Test av Nokia 8 Sirocco

9.3

Test av Samsung Galaxy Note 9

8.9

Test av OnePlus 6

8.8

Test av Sony Xperia XZ2

8.5

Test av Nokia 7 Plus

8.8

Test av OnePlus 5T

0

Google Home med skärm – Lenovo Smart Display 10

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Google presenterar Pixel 3 och Pixel 3 XL – här är alla officiella uppgifter
 2. Värt att påpeka: Google Pixel 3 får nya Androidversioner i minst tre år
 3. Här är Google Pixel Slate – en Surface Pro med Chrome OS
 4. Stor läcka kring kameramonstret Huawei Mate 20 Pro
 5. Inget 3,5mm-jack i Samsung Galaxy Note 10?
 6. Blev du imponerad av Google Pixel 3?

Mest läst

 1. Stor läcka kring kameramonstret Huawei Mate 20 Pro
 2. Google presenterar Pixel 3 och Pixel 3 XL – här är alla officiella uppgifter
 3. Googles finjusterade Chromecast stödjer 1080p @ 60fps
 4. Fler skärmdumpar från Samsungs nya gränssnitt
 5. Här är Google Pixel Slate – en Surface Pro med Chrome OS
 6. Google+ läggs ned för konsumenter efter att sårbarhet upptäckts

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Blev du imponerad av Google Pixel 3?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar