LG: Jelly Bean snart färdigställt för en rad Optimus-telefoner [Notis]

Postat:
09:14 - 2013-02-11
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
20

lg-optimus-4x-l7-l9

LG har låtit meddela att uppdateringen till Android 4.1/Jelly Bean för telefonerna Optimus 4X HD, L7 och L9 närmar sig och bör komma ”under årets första halva”. Dessvärre är modellnumren för L7 och L9 den asiatiska versionen av dessa (P705 resp. P765), men förhoppningsvis dröjer uppdateringen inte mycket längre för de europeiska modellerna P700 och P760.

Uttalandet gjordes av LG Hong Kong via deras Facebooksida, och finns att beskåda nedan (översatt med hjälp av Google Translate).

Following generous LG Optimus series phones will Bei during the first half of this year to upgrade the operating system to the Jelly Bean! Further news I Die will inform you again! Attention I Die generous announcement.

1. P880 Optimus 4X
2. P705 Optimus L7
3. P765 Optimus L9

LG har ofta fått kritik för att vara långsamma på att uppdatera sina telefoner, och särskilt för det forna flaggskeppet 4X HD måste vi vidhålla att så fortfarande är fallet. Redan i vår recension av telefonen, som publicerades i november, anmärkte vi på att 4X HD fortfarande var kvar på Android 4.0/Ice Cream Sandwich när de viktigaste konkurrenterna redan uppdaterat sina toppmodeller. Nu kan det alltså dröja fram tills slutet av juni innan den annars så kompetenta telefonen får sin uppdatering till den näst senaste Androidversionen.

Vi hoppas å andra sidan på att uppdateringarna för samtliga telefoner kommer tidigare än så, och återkommer så snart vi har mer information.

Hur tror ni att LG kommer hantera uppdateringarna under 2013, nu när de via Nexus 4 bör ha tidig tillgång till nya Androidversioner? Lämna gärna en kommentar nedan.