LG LU2300 – Snapdragonlur med utskjutbart QWERTY-tangentbord [Rykten]

Postat:
07:15 - 2010-04-08
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
18

LG har, trots lanseringen av sin första androidtelefon GW620, legat ganska lågt vad gäller Android, men vi har haft på känn att de förstås har någonting på gång. Det har viskats lite hit och dit om nya modeller, men väldigt lite konkret har framkommit, särskilt vad gäller enheter tillhörande det absoluta toppsegmentet.

Toppsegmentet brukar i regel i dagsläget innefatta Android 2.1, en Snapdragonprocessor på 1 GHz, en högupplöst skärm i WVGA (480×800/854 pixlar) på allra minst 3.5 tum. Därtill brukar kameran vara av ett aningen bättre snitt än tidigare, även om utvecklingen här går deprimerande långsamt.

LG LU2300 stämmer till punkt och pricka in på nämnda ”grundmall” då den enligt ryktet rullar med Android 2.1, har bestyckats med en Qualcomm Snapdragon QSD8250 på 1 GHz (samma processor som vi ser i bland annat Nexus One och Sony Ericsson Xperia X10), en 3.5 tum stor WVGA-skärm och en femmegapixelkamera kapabel till videoinspelning i 720p. Utöver detta så har den något som ingen av konkurrenterna, Motorola Milestone/Droid undataget, har – ett utskjutbart QWERTY-tangentbord. Detta vet vi är högst välkomnat av många, då långt ifrån alla kommer tillräckligt väl överens med touchscreentangentbord för att förlita sig på dessa till 100%.

Ett ryktat releasedatum säger april eller maj, men var telefonen först kommer lanseras – om dessa rykten stämmer – är ännu okänt. Vidare kan vi av bilderna se att LG ser ut att lägga på sitt eget skal, S-Class, på Android, istället för att hålla sig till Android i sitt grundutförande.
 

Via Engadget. Tipstack till alla er som skickade in detta!