LG meddelar att monstermobilen Optimus G kommer till Europa Q1 2013

Postat:
19:41 - 2012-09-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
71


LG Optimus G är ett riktigt kraftpaket och en av de mest lovande nya androidmobilerna hårdvarumässigt. Inom det 132 x 69 x 8mm stora och 145g tunga höljet ryms ett fyrkärnigt Snapdragon S4 Pro-chip från Qualcomm, 2GB DDR-RAM, NFC och 32GB lagringsutrymme. Kameran har antingen 8MP eller 13MP beroende på region.

Vi finner även ett LTE-modem och en 4,7-tumsskärm med HD-upplösning och True HD IPS Plus-teknik. Batteriet ligger på 2100mAh och ska räcka till 15 timmars samtalstid eller 335 timmars standby. LG Nordic har idag skickat ut en pressrelease och meddelat att den här pjäsen kommer lanseras i Europa någon gång under första kvartalet nästa år.

Det är tråkigt att tillverkaren dröjer med en Europeisk lansering då Optimus G släpps i Sydkorea redan i september och i Japan och andra utvalda marknader i oktober. Tekniken rör sig fort framåt och hårdvara som är het i höst behöver inte nödvändigtvis vara lika intressant i vår när nya modeller kommer presenteras. Vi återkommer när vi vet mer exakt när LGs senaste får svensk premiär.

Lägsta pris på LG Optimus 4X HD på Prisjakt just nu: