Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG Nexus 5X-ägare: vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
19:27 - 2015-12-27
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Googles och LG:s senaste Nexus-telefon Nexus 5X, uppföljaren till den mycket populära Nexus 5, lanserades i Sverige i mitten av november månad. Då vi på Swedroid kort efter den amerikanska lanseringen i slutet av oktober testade Nexus 5X var vi överlag mycket nöjda med vad LG och Google hade lyckats åstadkomma.
I mångt och mycket byggde 5X vidare på det som gjorde företrädaren så populär: ett lågt pris, skaplig till god utrustningsnivå, med dagens mått mätt smidiga yttermått samt en låg vikt. Och, förstås, den allra senaste och bästa versionen av Android under skalet.

Somliga rynkade på näsan åt hårdvarubestyckningen som på pappret inte alls tycktes vara en betydande uppgradering jämfört med Nexus 5. Vi konstaterade dock snabbt då våra exemplar av Nexus 5X anlände att skenet bedrar: Nexus 5X må på pappret inte vara en större uppgradering kontra Nexus 5, men i verkligheten är prestandavinsten påtaglig. Vårt intryck att Nexus 5X är mycket snabbare och mer kompetent än företrädaren bekräftades snabbt även i en lång rad syntetiska testprogram där 5X fullkomligt förintar 5.

Som grädde på moset har Google äntligen gett inte bara en Nexus-telefon, utan både 6P och 5X, en bra kamera. Mycket bra kamera, som enligt vår uppfattning är den just nu bästa kameran på androidmarknaden.

Att vi var nöjda med Nexus 5X råder det alltså ingen tvekan om, men därmed inte sagt att Nexus 5X helt saknar brister. Byggkvalitén var på ett av redaktionens exemplar bristande, plasten knarrar och knakar då telefonen hanteras, och batteritiden har inte riktigt varit så bra som vi hade önskat.

Därtill saknas stöd för trådlös laddning, något som har varit standard på Nexus-telefoner sedan 2012, och som väntat kan man heller inte byta ut batteriet (utan att skruva isär telefonen) eller expandera lagringsminnet från de nästan larvigt låga 16-32 GB som 5X levereras med.

Vi vill nu rikta frågan till er som äger, har ägt eller har använt en LG Nexus 5X en längre stund: vilka är era synpunkter på telefonen? Vad har imponerat på er? Vad hade ni önskat att LG och Google hade gjort bättre? Har ni liksom vi haft problem med en bristande kvalitetskänsla/ett knakande bakstycke?

Frågorna är många och ni sitter inne med svaren. Kommentarerna nedan är era, men var vänliga och håll er till ämnet! Diskussioner om andra telefoner hänvisas vänligen till vårt forum istället.

Mest kommenterat

 1. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 5. Fler officiella bilder på Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 6. Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om