LG Optimus F3Q – comeback för fysiskt QWERTY?

Postat:
13:03 - 2014-01-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

Moderna pekskärmsformatet – det vill säga en enda stor skärm med en handfull fysiska knappar runtomkring, har nästintill utrotat alla andra formfaktorer. Innan Iphone hade de flesta smartphones antingen en T9-knappsats under skärmen, ett komplett QWERTY i porträttläge, eller ett utfällbart fysiskt QWERTY-tangentbord i landskapsläge.

Senaste bilden från @evleaks, en professionell insider och ryktesspridare, visar dock just en telefon med fysiskt QWERTY-tangentbord. Amerikanen menar att telefonen är LG-tillverkad, heter Optimus F3Q och har utrustats med en dubbelkärnig 1,2GHz-processor, en 5MP-kamera, ett förhållandevis saftigt 2460mAh-batteri, LTE, Jelly Bean och en 4-tumsskärm med WVGA-upplösning.

Tillverkare vågar i regel inte släppa telefoner med utfällbara tangentbord längre eftersom det blivit en så pass nischad produkt. Samtidigt skulle det företag som väl ger ut en hyfsat kompetent QWERTY-mobil sannolikt kunna sälja en del exemplar. Det finns fortfarande användare som värdesätter tangentbord och brist på alternativ innebär brist på konkurrens, vilket bör resultera i enklare försäljning.

Är det någon som fortfarande hoppas på fler smartphones med utfällbara tangentbord?