LG Optimus Sol – kommande Android med 3.8-tums Ultra AMOLED-skärm

Postat:
15:50 - 2011-08-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
57

LG Optimus Sol

LG har idag offentliggjort en ny androidmobil i Optimus-serien vars utmärkande egenskap är en 3.8-tums Ultra AMOLED-skärm. Den heter LG Optimus Sol och ska enligt tillverkaren bli en av de billigaste AMOLED-mobilerna som går att få tag på.

Skärmen som LG kallar för ”Ultra AMOLED” är som sagt 3.8 tum stor och har WVGA-upplösning. LG säger att skärmtypen ska erbjuda dubbelt så bra läsbarhet utomhus gentemot vanliga AMOLED-skärmar och bildkvalitén sägs även vara bättre.

LG Optimus Sol har något som tillverkaren kallar Dark UI, vilket helt enkelt tycks bestå av fler mörka bakgrunder i gränssnittet än vanligt – något som förbättrar batteritiden på AMOLED-skärmar. Enheten kör Android 2.3, har 512MB RAM och en Qualcomm MSM8255-processor med 1GHz klockfrekvens.

Bland övriga specifikationer finner vi en 5MP-kamera med autofokus (blixt saknas dock), DLNA, Wi-Fi Direct, aGPS, FM-radio och stöd för videoformaten DivX och XviD. Optimus Sol ska enligt pressreleasen släppas i Europa i mitten av september och då får vi förmoda att den även kommer till Sverige.

Genom EuroDroid

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus One på Prisjakt just nu: