LG P930 – kommande Android med upplösningen 720×1280, kan det vara nästa Nexus? [Mycket lösa rykten]

Postat:
11:33 - 2011-05-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
82

LG P930 - kommande Android med upplösningen 720x1280, kan det vara nästa Nexus? [Mycket lösa rykten]

I slutet av 2009 tillkännagav Google att de skulle släppa ett eget Android-flaggskepp, och HTC-tillverkade Nexus One gavs kort därefter ut i januari följande år, och var då den första enheten som körde Android 2.1. Ett år senare när Android 2.3 Gingerbread var redo, kom en ny modell i Nexus-serien: nämligen Nexus S, vars hårdvara den här gången tillverkas av Samsung. Att det skulle komma en tredje modell i serien var väntat, och det bekräftades även av Andy Rubin under Google I/O förra veckan.

Senaste tiden har det dykt upp rykten om att LG kommer ligga bakom den nya Nexusen, eller Nexus 3 som den redan kallas. Nexus-enheterna är tänkta att leda vägen och visa upp vad som går att göra med senaste versionen av Android, något som bland annat Matias Duarte (designern bakom Honeycomb) nämnt i intervjuer. Alltså kommer Nexus 3 med största sannolikhet släppas i samband med Ice Cream Sandwich (ICS) i slutet av året, och nu har det föreslagits – på lösa grunder bör tilläggas, att LG P930 kan vara nästa Nexus.

Enheten upptäcktes i en XML-fil (”Extensible Markup Language”), och kommer ha en skärm med så pass hög upplösning som 720×1280. Detta pekar på att det borde röra sig om en tablet och inte en telefon, men Toshiba har en 4-tumsmobil med 720×1280-upplösning på gång, och att kodnamnet (P930) börjar på ”P” indikerar tydligen att enheten är en telefon.

Ett annat rykte i samma veva är att Nexus 3 kommer utrustas med ett Tegra 3-chip, alltså uppföljaren till den populära Tegra 2. Om specifikationer fritt får väljas, inom rimlighetens gräns naturligtvis, hur skulle då drömversionen av nästa Nexus se ut?

Genom Android and Me

Lägsta pris på Google Nexus One på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: