LG påbörjar utrullningen av Gingerbread för Optimus 2X?

Postat:
06:07 - 2011-10-06
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
34


Enligt ett meddelande som under gårdagen lades ut på LG Mobiles officiella facebooksida, dolt bland kommentarerna till ett logginlägg (”wall post”) om Optimus 3D, så har utrullningen av Android 2.3, kanske mer känd som Gingerbread, för Optimus 2X nu påbörjats i ”vissa regioner”. Även om Android 2.3 inte specifikt nämns så kommer meddelandet från LG Mobile som ett direkt svar på en mängd irriterade kommentarer och frågor rörande just 2.3-uppdateringen för Optimus 2X/P990.

Luttrade ägare av Optimus 2X har dock varit med om att det ena utrullningsdatumet efter det andra har visat sig vara felaktigt så även om uppgifterna den här gången kommer från LG Mobile själva så förmodar vi att de kommer tas med en nypa salt och att 2X-ägarna tror det då de ser det med egna ögon.

LG har med undantag av Optimus One som tidigt fick Gingerbread halkat efter de närmaste konkurrenterna rejält vad gäller androiduppdateringarna, och med nästa version av Android kallad Ice Cream Sandwich väntande runt hörnet så känns den nuvarande Android 2.2/FroYo, vars SDK släpptes redan i maj 2010, minst sagt åldersstigen.

Med Gingerbread kommer såväl grafiska ändringar (oklart hur mycket av gränssnittet som kommer överleva LG:s egna gränssnitt) som prestandaförbättringar, inte minst vad gäller flytet i gränssnittet, och en i regel noterbart lägre batteriförbrukning. Enligt samtal vi har fört med LG här i Sverige så är Optimus Black ämnad att få sin uppdatering till Gingerbread strax efter 2X, medan Optimus 3D får vänta ännu lite längre.

Ni som äger en Optimus 2X – törs ni hoppas att uppgifterna den här gången stämmer eller sällar ni er till skaran som inte tror på detta förrän ni ser uppdateringen med egna ögon?
 

Via LG Mobile på Facebook.
 

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus Black på Prisjakt just nu: